Regn på Rhodos: Marcus åtta på första etappen

Team Bianchi-Post Nord är på Rhodos för att köra Rhodos Runt. Den normalt så solsäkra ön har dock levererat regn. Här följer en rapport:

Ett regnområde av sällan skådat slag har parkerat sig över Rhodos. Det har regnat i tre dagar och ser ut att bli likadant väder hela helgen. Idag regnade det bitvis intensivt och svämmade över vägarna.

Första etappen mätte 150km och innehöll två bergspris och två spurtpris. Den höga farten upp för första berget slog klungan i smådelar. Marcus Fåglum-Karlsson och Kim Magnusson satt med bra över toppen. Utför var det många punkteringar däribland Sandersson och Kastemyr som fick sina chanser spolierade.Det tävlades aktivt i första grupp med många utbrytningsförsök. Tillslut kom Stüssi från Roth-Akros loss tillsammans med Løvik från Team Fixit.no. De höll undan från den jagande klungan där Marcus och Kim var med. Marcus spurtade bra och blev till slut 8:a på etappen. I morgon (läs: i dag)väntar 170km i kuperad terräng.

Kommentar:
Marcus Fåglum Karlsson, ”Jag och Kim samarbetade bra efter berget. Det var många attacker och svårt att vara med på allt. Det var väldigt kallt i regnet och bitvis farligt med trafiken på vägen.”

Följ länken för hela resultatlistan:
http://sportstiming.gr/live/results/bike/rr/RICE17TOR/