200 miljoner tv-tittare kan se se Vårgårdas världstour ”live”

Minst 66 länder och närmare 200 miljoner tv-tittare kommer att kunna följa Vårgårdas World Tour-tävling på cykel i direktsändning. Sedan tidigare är det klart att SVT sänder linjeloppet direkt söndagen den 13 augusti. Dessutom kan 80 miljoner hushåll i Europa, Asien och Australien se damelitens tävling via Eurosport och internetkanalen Flo Sport direktsänder både i USA och Kanada.

– Det är fantastiskt att vi har fått en möjlighet att nå så många tittare. Vår tävling är redan den enda som sänds live i landets största tv-kanal och det här är ytterligare ett bevis på att Vårgårda lyckats i sin strävan att fortsätta utveckla damcykel också internationellt. De som förhandlat fram tv-avtalen har gjort ett enormt jobb, säger Vårgårda CK:s ordförande Hans Jönsson.

Förhandlingar pågår för närvarande också med tv-bolag i både Australien och Afrika som visat intresse av att direktsända det svenska WWT-loppet.

– Det är ett tydligt tecken på att engagemanget för damcykel ökar. Det är inte många svenska idrottsevenemang som röner det här intresset för en endagstävling, säger Magnus Malmros, vd för sportmarketingföretaget Notvarp och ansvarig för såväl tv-produktion som rättighets- och distributionsavtal, till vargardacycling.se.

Flera utländska kanaler kommer också att visa sammandrag från både lagtempot och linjeloppet