Gjensidige Sverige blir Svenska Cykelförbundets försäkringspartner

Svenska Cykelförbundet kan stolt presentera ett helt nytt försäkringssamarbete med försäkringsbolaget Gjensidge Sverige som kommer att kunna gynna förbundets medlemmar. Gjensidige blir SCF:s försäkringsgivare för licensolycksfall från och med den 1 januari 2020.

Gjensidige har erfarenhet av att försäkra cyklister genom sitt samarbete med Norska Cykelförbundet, och under året kommer vi gemensamt att ta fram andra cykelnära försäkringsprodukter och skapa attraktiva försäkringserbjudanden för Svenska Cykelförbundets medlemmar.

– Vi ser fram emot kommande samarbete och tror mycket på de möjligheter som öppnats upp för att skapa anpassade försäkringar till cyklister. Avtalet med Gjensidige förbättrar försäkringsvillkoren gentemot motionscyklister och underlättar för barn- och ungdomar att prova på cykelsporten. Våra första möten med Gjensidige har varit positiva, konstruktiva och andas framåt-tänk, säger Leif Karlsson, generalsekreterare på Svenska Cykelförbundet.

Gjensidige Sverige har sedan tidigare ett stort fokus på just idrott och hälsa med exempelvis samarbeten inom svensk ishockey, handboll, tennis och ett kommande skandinaviskt samarbete med SATS. Det är en försäkringspartner med rätt inriktning och erfarenhet för Svenska Cykelförbundet.

– Det är jättekul och hedrande att Cykelförbundet väljer Gjensidige som försäkringspartner avseende licensolycksfall och det är ett kvitto på att vi fortsatt utvecklar både oss och idrotten med hälsan i fokus. Vi ser också en möjlighet att utveckla anpassade försäkringslösningar under nya spännande medlemsformer, exempelvis för det växande motionssegmentet. Vi hälsar cyklisterna välkomna till Idrottsfamiljen inom Gjensidige, där vi sedan tidigare har samarbete med förbunden inom Tennis, Handboll och Ishockey, säger Henrik Mellberg, som är chef för Partneravdelningen inom Gjensidige Sverige.

Svenska Cykelförbundet (SCF) är ett av landets äldsta specialidrottsförbund, bildades redan år 1900. SCF består av 20 distriktsförbund, över 490 föreningar med 60 000 medlemmar. Runt 5000 cyklister per år tävlar i någon av de sju grenarna landsväg, mountainbike, Cykelcross, BMX, Paracykel, Trial och bancykel. Läs mer på Svenska Cykelförbundets hemsida, scf.se.