Adrenalinkick för cykeltjejer på Crescent tjejvätternläger

 

Adrenalinkick för cykeltjejer på Crescent tjejvätternläger 

I helgen hölls ett träningsläger i Varberg för cyklande tjejer. Många av deltagarna siktar på Tjejvättern i juni. ”Så utvecklande”, ”vilken fantastisk helg”, ”känner att jag verkligen utvecklats och lärt mig mycket om tekniken” var några av lägerdeltagarnas kommentarer.

Elitcyklistlaget Team Crescent DARE fokus var utveckling av deltagarnas cykelteknik och motivation under träningspassen.

Under helgen deltog tjejer med varierad erfarenhet, från nybörjare till vana racercyklister och de jobbade med fart, teknik och hur man anpassar sig till cykling i klunga – uppdelat i grupper för individuell utveckling efter egna mål och förmågor. Det var intensiva träningspass utmed hallandskustens landsvägar.

Crescents tjejteam Crescent DARE coachade och motiverade deltagarna under träningshelgen som också bjöd på yogapass, spa och inspirationsföreläsning på temat Frisk utan flum, där författaren, forskaren och licensierad PT Jessica Norrbom krossade seglivade myter i djungeln av hälsotips och gav konkreta, forskningsbaserade råd kring kost, träning och motivation.

Den 9 juni ses alla tjejerna igen – då är det dags för årets Tjejvättern!

 

Dela på sociala medier