Alexandra Engen nordisk MTB-mästare

Alexandra Engens väg tillbaka mot den absoluta MTB-eliten fortsätter. På söndagen vann Jönköpingscyklisten Nordiska Mästerskapen i mountainbike i Vårgårda i närmast utklassningsstil.

– Det här var precis det besked jag ville ha inför världscuppremiären i Tjeckien nästa helg. Benen kändes okej hela vägen och det var det viktigaste, säger Alexandra Engen till vargardacycling.se.

Hösten 2014 tvingades den före detta sprintvärldsmästaren att ta time out från cyklandet sedan hon drabbats av utbrändhet. Den här säsongen ser Alexandra Engen som en nystart på karriären. Hon har avancerat med raska steg på världsrankingen. Nummer 204 för ett år sedan har nu blivit en plats bland de 30 bästa.

– Jag vill inte sätta upp några resultatmässiga mål. Men jag känner att jag är på rätt väg. Jag vet att jag kommer att känna mig som en urlakad disktrasa i morgon men så blir det när jag tagit ut mig. Men det hinner vända innan nästa helg. Jag ser verkligen fram emot att åka världscup igen, säger Alexandra Engen.

På herrsidan segrade Gävles Emil Linde efter en sekundstrid mot finländaren Sasu Halme.

Närmare 700 cyklister ställde upp i tävlingarna, allt från elit ned till nybörjarklasser. Samtliga resultat finns på vargardack.se.