Anrika cykelvarumärket Monark firar 110 år

Monark firar jubileum på Cykelmässan i Stockholm till helgen. Hos Monark kan man ta del av Monarks historia och spana in retro-ikoner, men också pröva att designa sin egen cykel i Elcykelstudion.

Monark cykel 2018

Monark är ett livsstilsvarumärke för den trendmedvetna, i allt från den urbana pendlaren till den klassiska vardagscyklisten som vill ta sig fram med stil. För att möta livsstilscyklisten tar Monark ett nytt grepp i att involvera konsumenten som på plats kan rösta fram färgsättning av framtida modeller.

-Som cykeltillverkare idag är det viktigt att vara lyhörd, både för kommande trender men också lyssna till vad konsumenten vill ha, säger Roger Lindahl, produktchef Monark.

-Vi har ett långt arv där designtrender kommit och gått. Med allt från det klassiska 60-talet med smala stålrörsramar till åttiotal och neon. I Monarks utvecklingsprocess blir det en intressant mix mellan tidlös design och design i tiden, menar Roger.

I Elcykelstudion på monark.se blir man sin egen cykeldesigner och skapar en drömcykel med personlig prägel på bara några klick. Oavsett om man föredrar retrokänsla, klassisk stil eller en mer pastellig elcykel, så går det att variera utseendet efter eget tycke och smak. Närmare bestämt kan cykelns design varieras i 1470 olika utföranden. Lägg till den egna dekalen och cykeln blir helt unik!

Besök Monark i monter D:20 på Cykelmässan i Kista, 16-18 mars.