Appar för cyklisten

Bland oss som älskar att cykla, finns det de som lämnar mobilen hemma innan de ger sig ut för att motionera. Men de flesta av oss tar med den, av olika anledningar. Framförallt gillar många att registrera sin träning med hjälp av en app. Andra gillar även att ta tillfället i akt och lyssna på lite underhållning i form av musik, poddar och E-böcker. Kanske stannar man till och med till för att spela lite på mobilen. Hur som helst kommer här tips på appar för cyklisten!

Underhållningsappar

Det finns gott om underhållning att ägna sig åt samtidigt som man cyklar, eller för den delen stannar upp och tar en paus. Många föredrar att blåsa på i rask takt med musik via Spotify, Tidal, Soundcloud eller annan internationell app. Andra cyklar i lite lugnare takt och för att samtidigt passa på att lyssna på en podd via Acast, Google Podcasts och Podme.

För den som gillar att cykla med pauser, kan du plötsligt ägna dig åt att chatta med kompisarna på Facebook, bläddra genom flödet på Instagram och kanske själva lägga upp en bild för vänner och bekanta att ta del av. Att ta en stund till att spela mobilspel är även det en underhållning många ägnar sig åt under sina pauser. Idag finns det fler spel än någonsin, och de kommer i alla sorts former – från action- och strategispel till äventyrliga slotspel. På Cherry online casino finns det gott om roliga mobilanpassade spel som inte kräver att du skjuter in med pengar.

Ja, vad gäller underhållningsappar är det bara du själv som sätter gränserna för vilken värld du vill besöka.

Träningsappar

Det viktigaste för oss när vi väljer träningsapp är framförallt att få en verklighetstrogen träningsrapport, som vi senare kan analysera, men också att appen täcker de parametrar vi främst vill ha med i vår logg. De flesta apparna täcker de grundläggande elementen som avstånd, cyklingstid och antal brända kalorier. Vissa av dem har andra funktioner, som exempelvis kartläggning av ens cykeltur, så att du kan se var någonstans du rört dig.

Det finns gott om träningsappar för den som cyklar, men för att föreslå några av de bästa så tar vi fram följande: Strava och Map My Ride. Den förstnämnda appen är känd för att vara väldigt träffsäker. Och för den som betalar för hela paketet Strava har att erbjuda, så tillkommer det fler element att analysera än de ovan nämnda.

Map My Ride lägger större vikt på att plocka fram din bästa cyklingsrutt. Den sparar informationen från din kart-app och du kan snabbt få en tydlig vy över hur långt du cyklat och antalet kalorier du bränt under dagens, veckans eller månadens gång. Map My Ride är också smidig och behändig för den som gillar att dela med sig av sin träning på sociala nätverk.

Har du testat på någon av dessa appar, och vad tyckte du isåfall om dem?