Bäst appar för cyklister just nu

Det finns fler cykelappar för Android och Apple-telefoner än någonsin. Det är allt ifrån analytiska träningsverktyg till enklare sociala appar och användbara resurser för navigation. För en del av apparna måste du ha telefonen på styret för att få mest nytta av den, medan det räcker med att trycka på start och lägga telefonen i fickan i andra appar. Det finns Här kommer tips på några av de bästa apparna som finns just nu.

Apple har gjort många fantastiska saker, men de kan inte slå Google när det gäller kartor. Den senaste versionen av Google Maps-appen är världens bästa navigationsverktyg för din telefon. Det är inte bara en karta. Man kan även hitta och upptäcka platser, läsa recensioner och hitta cykelvänliga vägar. Man kan få aviseringar för svängar och kurvor upplästa för sig när man cyklar. Man har bara telefonen i fickan och ett par hörlurar i öronen.

Brett användningsområde

Vi kan använda telefonen till i stort sett vad som helst. Det är ganska fantastiskt hur mycket data vi kan samla från en cykeltur, men de flesta använder sina telefoner för underhållning. Man spelar spel på sociala medier eller casinospel på Bingo.com, man utforskar roliga spelautomater med hundratals olika teman, eller lägger ett vad på ett sportevenemang direkt i telefonen, oavsett vart man än är. Man lyssnar på musik och läser nyheterna, samtidigt som den meddelar dig om när barnen är på väg hem.

När det gäller telefoner och cyklister så finns det mycket användbart. Strava är många cyklisters favoritapp. Appen erbjuder en rad praktiska loggfunktioner, som sedan laddas upp till din online Strava-profil. På profilsidorna kan man bland annat se vilka rutter andra cyklister har tagit, och hur snabbt de har cyklat. Man kan även ladda upp bilder och kommentera andras rutter. Alla cykelturer du laddar upp till Strava visar automatiska rankningar av dina tider på populära sträckor – kända som segment i Strava – med en GPS-karta över var du cyklade. Premiumutgåvan, Strava Summit, har mer djupgående analyser över dina rutter, och kan ge dig återkoppling i realtid.

Optimera cykelns inställningar

Bike Gear Calculator är en app man kan använda för att optimera cykelns inställningar. Man kan jämföra växelkvoter och mata in information som till exempel däckbredd, hjulstorlek och antalet tänder på kedjan. Det här är en app för de tekniskt intresserade, som säkert kommer att älska sina grafer och beräkningar. Den är idealisk för de som vill optimera cykelns utväxling för sin styrka eller körstil.

 Många som använder sig av Garmins GPS-system använder även appen Garmin Connect. Det är en programvara som ger en länk mellan din mobila enhet och din GPS-enhet, för att dela data. Anslutningen kan fungera åt båda hållen, så om du har en kompatibel Garmin GPS kan du även se väderinformation och meddelanden på styret där din GPS sitter. Data från GPS-enheten går in i mobilenheten, vilket ger dig en rad olika sätt att visa statistiken. Du får diagram, grafer, kartor och så vidare. Med LiveTrack kan du dela resultaten med dina vänner som kan följa dina framsteg, och du kan tävla i veckovisa utmaningar och ladda upp aktiviteter. Man kan även ladda upp sin cykeltur till Strava med en Garmin GPS.