Betting inom cykelvärlden

Tävlingscykling drar inte bara många utövare, det drar också publik och bettingentusiaster. Om du är intresserad att lära dig mer om betting inom cykelsport kommer du vilja läsa det här.

Rätt bettingsajt

För det första behöver du hitta rätt sajt att betta på. Det är inte alla som erbjuder betting på cykellopp förutom Tour de France. Titta runt och se utbudet innan du bestämmer dig. Välkomstbonusar är trevliga men borde inte vara det slutgiltiga svaret på om du väljer en sajt eller inte. Det du ska fokusera på är deras betalningsmetoder, kundservice och så klart ryktet. Du kan läsa mycket om casino- och bettingsajter på nätet och olika forum.

Förstå loppen

Är du redan en veteranfantast av cykelsport vet du redan hur allting fungerar och vilka cyklister du ska hålla koll på. Har du nyss blivit frälst behöver du lära dig mer om sporten och utövarna. Det finns tre stora lopp i flera etapper som du borde fokusera på. Loppen sker i Italien (Giro d’Italia), Frankrike (Tour de France) och Spanien (La Vuelta). Eftersom det är flera etapper i varje lopp kan du välja när du vill betta och inte, när du känner dig säker på resultaten ska du satsa större och vid osäkerhet satsar du lågt eller skippar det helt.

VM och sommar-OS är så klart de största och här kan du hitta mycket information om tidigare tävlingar och tävlande. Ju bättre du förstår sporten, desto större chans att du känner igen när ett bra odds dyker upp.

Just nu

Det största loppet som är på gång just nu är spanska La Vuelta. Tyvärr är det också fotbollssäsong vilket gör att många bettingbolag väljer att fokusera på fotbollen istället. La Vuelta är den minsta stora tävlingen och blir lätt åsidosatt när det dyker upp större tävlingar. Den 25 augusti går startskottet i Malagá som börjar med en 8 kilometers runda för individuell tidsättning. Nästa etapp hoppar direkt upp till 163 kilometer och de resterande 19 etapperna ligger runt samma siffra, mellan 160-210 kilometer. Och lägg till några otroliga klättringar på det så förstår du varför det bara är elitidrottare som tar sig till den här nivån. Så det är bara att öppna en ny flik i webbläsaren och börja söka upp cyklisterna så du vet vilka som har bäst odds att stå högst på prispallen.