Bra Kinnekullehelg för Maif Racing

Det blev en mycket bra Kinnekullehelg för Maifracings landsvägscyklister när årets första deltävlingar i SWE Cup kördes i Västergötland. För herreliten blev det en seger i Kinnekulleloppet och en andraplats i Kinnekulle Cyclassic. Och damjuniorerna kunde åka hem med U19-tröjan.

Maifracings herrar fick förstärkning under helgen när bröderna Lucas och Jacob Eriksson fick sina proffslags tillåtelse att köra för sin klubb under helgen. Lucas Eriksson, som är regerande svensk mästare stod för en stark instats på Kinnekulleloppet då han gick solo det sista varvet, av fem totalt, för att vinna loppet i stor stil. Isac Lundgren och Jacob Eriksson såg till att det blev tre Maifcyklister bland de tio bästa genom att bli sjua respektive tia. Isac inledde helgens tävlingar med att bli tvåa i lördagens Kinnekulle Cyclassic, även här så blev det tre Maifracingscyklister bland de tio bästa. Lucas Eriksson blev sexa och Jacob Eriksson åtta.
Lucas finns efter Kinnekullehelgen i topp på tabellen för SWE Cup på samma poäng som CK Hymers Hugo Forssell som vann Cyclassic och blev sexa i Kinnekulleloppet.
Av övriga Maifherrar så kom Niklas Jagerstål 24:a, Samuel Lord 26:a, Emil Lundmark 49:a i Cyclassic, medan Kim Åleheim och Jacob Ahlsson bröt. I Kinnekulleloppet så kom Samuel 25:a medan de fyra andra bröt.

För Maifracings damjuniorer så blev det en toppenhelg för Medina Luthelius, hon åker hem från Kinnekullehelgen med U19-tröjan efter att ha varit bästa juniortjej i Götenetempot och blivit näst bästa juniortjej i Kinnekulleloppet på söndagen, i det loppet så blev Ellen Gustafsson tredje bästa jnuiortjej medan Amanda Mikaelsdotter klev av loppet med allergibesvär. I Götenetempot så var Ellen Gustafsson även där tredje bästa juniortjej medan Julia Lundmark var femte, och Amanda sjätte bästa junior.

Bland ungdomarna så lyckades Anna Söderqvist, som gör sitt första år i F13-14, bäst genom att bli tvåa två gånger om, först i Götenetempot och sedan i uppför målbacken i Kinnekulleloppet, där hade hon sällskap av Elvira Larsson som körde sin allra första cykeltävling och blev sexa i klassen.
Karin Söderqvist körde till sig en fjärdeplats F15-16 i Kinnekulleloppet efter en strulig målbacke där Karin fick en vurpa framför sig så hon inte hann att väja.
Viktor Åkerberg och Alfred Larsson var Maifs hopp i P10-12, Viktor körde både Götenetempot och Kinnekuleloppet, medan Alfred nöjde sig med det sistnämnda loppet. Viktor blev femma på tempot och sexa i Kinnekulleloppet där Alfred blev fyra.

Ulrika Wånggren var denna helg ensam Masterscyklist från Motala AIF CK, hon blev tvåa i klassen Dam 50 år.

Bildtext:
Lucas Eriksson fick möjlighet att tävla för Maifracing i helgen och gjorde det med äran, han vann Kinnekulleloppet och blev sexa i Kinnekulle Cyclassic. Foto: Micke Fransson/teambild.se