Cykelgalan i Kalmar 25 Januari 2020!

I lördags samlades delar av Cykelsverige i Kalmar för den årliga Cykelgalan där. Det var ett fullsatt evenemang som Hansa Bygg hade anordnat. Det var något som de dragvilliga personerna Janne Hammarkvist och Ulrika Melin Wahlin låg bakom. Ett mycket bra jobb.

Galan var välbesökt och det blev något att minnas.  Vår utsände David fick trevligt sällskap vid bordet av Lotta och Tomas. De var båda framme och fick motta priser för sina lokala bedrifter.
Fredrik Kessiakoff var uppe och mottog priset som var ämnat för  för Jenny Rissveds som bästa kvinnliga cyklist.  Den gode Fredrik fick även svara på en del frågor om sin egen karriär och Touren framför allt.

Lite smolk i glädjebägaren var att många av de nominerade och kanske speciellt pristagarna lyste med sin frånvaro. Ska man få galan att lyfta så krävs det nog att delar av vår cykelelit är på plats för att sprida lite stjärnglans.

Frågan är om inte Cykelgalan skulle hållas i på ett annat datum för att få fler cyklister att närava?  Velo.se´s förslag är att lägga Cykelgalan på hösten då tempot är lite lugnare för cykeleliten,

Vinnarna som fick lite olika pris på cykelgalan är:

Årets klubbcyklist Borgholm CK: Henrik Hegender

Årets klubbcyklist Färjestadens motion IF: Robert Thörnqvist

Årets klubbcyklist Kalmar CK : Magnus Birath & Susanne Birath

Årets klubbcyklist Team Kalmarsund: Bo Andersson

Årets klubbcyklist Södermöre MTB: Anders Cederblad

Årets klubbcyklist Ålems CK: Louise Wärnehall

Årets Prestation: Frida Mittjas, Borgholm CK

Årets Eldsjäl: Stefan Hultén Team Kalmarsund

Årets JHWC stipendiat: Hjalmar Hultgren, JHWC Cycling club

Årets Postcyklist dam: Jenny Rissveds

Årets Postcyklist herr: Gustav Johansson
Starkast intryck på mig gjorde Stefan Hultén Team Kalmarsund.
Han har påbörjat ett samarbete med Suicide Zero som vill få ner de höga självmordssiffrorna. De gör ett mycket betydelsefullt arbete som vi alla berörda känner till.

Maten bestod av Canette Anka och Creame Brylee med bär och kras. Mycket smakligt!