Cykelkrock tvingar Vårgårda att byta dag

En olycklig kollision i tävlingsprogrammet tvingar Vårgårda att byta tävlingsdag för cykeldamernas World Tour. Nu kommer loppet att köras på en måndagskväll istället för en söndag.

Linjeloppet för världseliten skulle egentligen ha körts den 12 augusti enligt ett sedan länge fastställt program – men i det internationella förbundets, UCI:s, tävlingskalender var den dagen plötsligt upptagen av damernas linjelopp under EM-veckan i Glasgow.

-  Jag vet fortfarande egentligen inte hur det här gått till men någonstans har det uppenbarligen brustit i kommunikationen, säger Vårgårda CK:s ordförande Hans Jönsson, till vargardacycling.se.

Efter ett intensivt lobbyarbete av bland andra dubbla OS-silvermedaljören Emma Johansson och flerfaldiga världsmästarinnan Marianne Vos – cykeldamernas talesperson gentemot förbundet – har EM-loppet nu flyttats till den 5 augusti.

– Nu körs istället herrloppet i EM på ”vår” ursprungliga tävlingsdag. Men för att ha en möjlighet att kunna få fortsatta tv-sändningar från Vårgårda har vi beslutat att flytta tävlingen till kvällen måndagen den 13:e. Lagtempot körs lördagen den 11:e, säger Hans Jönsson.

– Det har varit ett intensivt arbete för att försöka lösa situationen där omkring 400 funktionärer ska engageras en vardag men vi ser det här som det enda rimliga alternativet.