Sök till cykelprofil på Högbergsgymnasiet i Tierp

 Högbergsskolan i Tierp startar lokal cykelprofil för sina elever på gymnasiet. Högbergsskolan har sedan tidigare profiler inom Cross, Fotboll, Hockey, Ridning och Volleyboll. Upplägget är att elever söker nationellt program och väljer till en idrottsprofil där de får möjlighet att utvecklas i sin sport på skoltid.

För elever på cykelprofilen innebär det här två eftermiddagsträningar per vecka. Exempel på skoldag kan vara lektioner vid nationellt program fram till cirka 14:00 och cykelprofilslektion som tar vid 14.30. Träning på skoltid till 16:30 och vid långpass fortsätter träningen så länge som det behövs. Skolans instruktör hjälper även till med alternativträningar i grupp, som exempelvis: morgonträningar, spinning, styrketräning eller simning.

Högbergsskolans cykelprofil fokuserar på landsvägscykel och mountainbike. För att söka till skolans profil söker du nationellt program som vanligt, samt kontaktar skolan och berättar att du vill läsa cykelprofil. Kriterier för att läsa cykelprofil är att du som elev ska vara en aktiv cyklist, gärna medlem i cykelförening. I träning så använder du din egen cykel och utrustning.

Skolan har ett elevboende med 50 lägenheter dit elever som har lång resväg kan söka för boende under läsåret. Hemkommuner tillhandahåller ofta inackorderingstillägg och skolan subventionerar delar av hyran för alla lägenheter.

Den kände cykelprofilen CykelRobin Niller är instruktör för skolans cykelprofil. Robin är en riktig entusiast med en gedigen cykelbakgrund och stor tävlingserfarenhet. Robin brinner för cykling och ser fram emot att få hjälpa dig som söker att utvecklas inom sporten!

Hör gärna av dig med dina frågor över telefon eller till info@hogbergsskolan.se, och varmt välkommen att söka till Högbergsskolans cykelprofil!

Vänliga hälsningar

Jonas Albonius
Biträdande rektor, Högbergsskolan
0293-21 84 86

Robin Niller
Idrottsinstruktör, Högbergsskolan
073-814 51 04