Cykelsemester: de bästa platserna för alla cyklister

Ge dig själv en aktiv semester. Här kommer de sex bästa platserna för en riktigt bra cykelsemester.

Barnvänligt

Åk till Danmark och besök Bornholm

Cykelsemester på Bornholm har under de senare åren blivit en riktigt klassiker. På Bornholm hyr ni enkelt cyklar på plats, vilket kan vara ganska skönt om man åker med familjen. På ön hittar ni ca 300 kilometer cykelleder i varierande terräng som passar cyklister i alla åldrar.

För proffsen

Gardasjön, ett besök i norra Italien

Norra Italien är den perfekta destinationen för dig som vill ha lite längre sträckor i häpnadsväckande natur. Under en tur runt Gardasjön (ca 15 mil) får du underbara vyer men även en hel del mysiga café ochrestauranger. Eller varför inte ta en tur till den mysiga lilla staden Verona. Ta en båttur i kanalen eller besök Veronas stadion för att se en fotbollsmatch, vem vet? Du kanske kan dryga ut cykelkassan och hitta bäst oddspå en av Veronas matcher.

En riktig klassiker

Besök Ryssland för en cykeltur från Moskva till St. Petersburg

Ge dig ut på ett äventyr utöver det vanliga. Denna sträcka tar dig från den nya huvudstaden, genom den härliga ryska naturen, förbi praktfulla katedraler och fängslande landskap. Räkna med en högst oförglömlig upplevelse när du cyklar från Moskva till St. Petersburg. Sträckan ligger på dryga 50 mil och du bör avsätta minst en vecka för att hinna med alla sevärdheter längs med vägen. Gillar du inte att cykla ensam kan du boka in en guidad tur för att cykla i grupp.

Ett äventyr utöver det vanliga

Kina och Tibet

Asiatiska risodlingar, fantastiska buddhistkloster och avlägsna byar.

Detta är ett par av sakerna du får uppleva om du väljer att ta dig an den 70 mil långa cykelturen genom Sichuan förbi den Tibetanska platån. Rutten, som tar cirka två veckor, både börjar och slutar i Chengdu. Detta är en rutt där du får uppleva den kinesiska kulturen på en helt ny nivå.

För dig som älskar naturen

Den underbara naturen i Chile

Södra Chile är en populär turistdestination för både cyklister och vandrare. Fantastiska vyer av vulkaner och berg i underbara naturparker. Ta ett dopp i en av de varma källorna eller avnjut den vilda naturen med en god bit mat och ett välförtjänt glas vin.

Bra kondition? Då är Island runt något för dig

Island runt, den tuffaste rutten

Om konditionen är på topp och du har en vilja av stål är detta en upplevelse att rekommendera. Island runt är en strecka som tar runt tre till fyra veckor att slutföra så se till att ta med en ordentlig packning. Ha även vädret i åtanke då det ofta tenderar att skifta snabbt. Är du inte riktigt redo för en sådan sträcka kan du istället ta en tur genom Reykjadalur, underbar natur med varma källor att slappna av i.