Cykelsemester i London

Att cykla i London som besökare kanske inte låter som en säker idé, men det går utmärkt att se Englands huvudstad från cykelsadeln. Det kanske inte är en lika bra cykelstad som till exempel Köpenhamn eller Amsterdam, men med rätt planering kan du se stora delar av den gigantiska staden utan att känna dig otrygg.

 


Delta i en organiserad cykeltur
Londons trafik är ökänd för att vara obarmhärtig, samtidigt som cykelvägarna är smala och ofta delas med gående. Sen är det det där med vänstertrafiken som kan vara svår att vänja sig vid. Om du känner dig det minsta osäker kan det vara en bra idé att boka in dig på en organiserad cykeltur där Londonbor som är vana med staden lägger upp rutten. Det finns väldigt många att välja mellan och därför kan du boka in dig på en som passar dina intressen. Du kanske är intresserad av stadens hemliga trädgårdar och tar en tur mellan Holland Park till Kyoto Gardens? Eller är det finansdistriktet The City som gäller, med sina gigantiska skyskrapor som har finansierats av forex trading och duktiga affärsmän?

Hyrcyklar finns överallt
Santander Cycles är ett system för allmänheten där man kan hyra en cykel mycket billigt. Cyklarna är tillgängliga dygnet runt, alla dagar om året. Det finns mer än 750 dockningsstationer och 11 500 cyklar som är utplacerade över hela London. Alla cyklar står parkerade i en terminal där man kan betala genom ett bankkort. Det kostar två pund, cirka 25 kronor, för att hyra cykeln i 24 timmar och de första 30 minuterna är gratis. Att komma igång är enkelt: hyr en cykel, cykla dit du vill och lämna sedan tillbaka den vid en av alla dockningsstationer.

Transport for Londons cykelvägar
Transport for London har skapat flera spännande cykelvägar som tar en över hela staden. Cykelvägarna är uppdelade i tre rundor. Hyde Park loop låter dig passera flera olika spännande museum, byggnader med spännande arkitektur och parker. Royal Loop går runt intressanta platser som har en anknytning till kungafamiljen eller andra viktiga figurer i den brittiska historien. The Queen’s Gallery, Horse Guards Parade och Churchill War Rooms ligger längs Royal Loop. Thames loop går längs floden Thames och passerar flera intressanta platser såsom Westminster Abbey, London Eye, Tower Bridge och Tower of London.

Ta med cykeln i lokaltrafiken
Hopfällbara cyklar får tas med utan restriktioner på alla tunnelbanelinjer, flodtransporter, Londons lokala tåg, Docklands Light Railway och Londons Tramlink. Det går även att ta med hopfällbara cyklar på bussen om föraren tillåter det. Vanliga cyklar får bara tas med på vissa tunnelbanelinjer och busslinjer utanför rusningstider, men det är bäst att kolla vilka det gäller genom att kontakta Transport of London direkt. Tågbolagen bestämmer själva om vanliga cyklar får tas med ombord de nationella tågen.