Cyklar i Tour de France 2020

Vi börjar närma oss ljusare tider, vilket betyder att allas vår favoritevent kommer allt närmare. Tour de France 2020 går av stapeln från 26 juni till 19 juli i 21 olika etapper, precis som vanligt! I denna artikel kollar vi närmare på vilka cyklar som syns i årets startfält, samt spekulerar kring vem som kan tänkas kamma hem förstapriset!

Nyheter på cykelfronten i år

Storfavoriten från förra årets Tour De France var helt klart den Bianchi Oltre XR4 som Jumbo-Visma syntes på. Cykeln hade en slags djup tubformad design som känns närmast aggressiv, och med en klargrön färg utmärkte den sig fint under loppen. En riktig håll-käften-cykel, kan man säga!

Vi har kollat in vilka stjärnor till cyklar som kan synas under tävlingarna i år. Även om detaljerna kring vilka cyklar som gäller är begränsade, kan vi konstatera att det verkar vara en uppsättning av stilfulla, snabba och lätta cyklar som årets startfält bjuder på. En del sponsorbyten verkar ha skett, så det finns en hel del nyheter för i år.

Nya Giant TCR en klass för sig

Greg Van Avermaet har under säsongen synts på en ny version av Giant TCR. Det bland annat vid Grand Prix Cycliste de Montreal och Yorkshire. Ska man tro på ryktet så är det även denna cykel som Van Avermaet kommer att plocka med dig till Tour De France! Giant TCR har en härlig gyllengul färg och är utrustad med en traditionell ramform med en så kallad integrerad seat post. Det skiljer från den annars stundande trenden med låga seat stays.

Specialized Tarmac byter upp sig

Om Specialized Tarmac håller sig till den treåriga produktcykel som tidigare skådats, kan vi förvänta oss en ny tappning av toppcyklar lagom till Tour De France 2020. Det tisslas och tasslas om att det kan bli en Trek Emoda, där den amerikanska giganten förhoppningsvis levererar en extremt lättviktscykel med smidig ramdesign, med ett fokus på aerodynamiken.

Ny tappning av Canyon Aeroad

När vi ändå är inne på aerodynamics, så är Canyon Aerod värd att nämna i sammanhanget. Det ryktas att Mathieu van der Poel synts på en alldeles sprillans ny variant av Aerod, bland annat vid Priums Vlassic och Gooikse Pijl. Man kan gissa att Van der Poel plockar med sig denna snabba godbit till cykel även till Tour de France 2020!

Vem vinner Tour De France 2020

Även om cyklarnas egenskaper spelar en stor roll för resultatet i eventet, är det förstås cyklisternas form som är det allra viktigaste. Så vem blir vinnaren av Tour De France år 2020? Oddsen för evenemanget finns redan nu tillgängliga påvärldens alla sportbooks, där Betfair spelbörsen i skrivande stund gett Egan Baral odds på 3.3 och Fabio Aru odds på 1.2. Därtill finns ytterligare antal odds att spela på i cykelsammanhang. Cyklisternas form (och således oddsen) kan förstås ändras stort fram tills dess att Tour De France går av stapeln i juni!

Vi väntar nu med spänning på att Tour De France 2019 ska dra igång. Till dess kan vi roa oss med att läsa på om de cyklister som deltar i årets upplaga. Det är både nya och rutinerade namn som syns bland startfältet!