Dag två 3-daagse van West-Vlaanderen

Lördagens etapp var snabb direkt från starten och kantades tyvärr av ganska mycket krascher. De stora lagen var fast beslutna om att inte släppa iväg vem som helst, hur som helst. Det tog ett bra tag innan Christoph Pfingsten från De Rijke, Jelle Wallays från Topsport Vlaanderen och James Van Landschoot från Accent Jobs kom iväg. De delade upp de tre spurtpriserna mellan sig och Wallays tog också ledningen i den tävlingen.

Cavendish valde att inte köra fullt ut i spurten, kanske beroende på den ganska olycksdrabbade bansträckningen. Istället blev det italienaren Danilo Napolitano från Accent Jobs som vann etappen.

Cyklisterna i Team People4you-Unaas Cycling powered by BLIZ körde bra. Samarbetet och placeringarna fungerade bra men oturligt nog drabbades två av åkarna av krascher. Sebastian Ferner Johansen tvingades bryta etappen med ett befarat nyckelbensbrott, men det visade sig senae att han hade klarat sig mycket bättre än man först trodde. Philip Lindau kördes omkull på väg mot målgång just som laget samlats bakom honom, och därför tappade flera åkare kontakten med klungan. Philip har fått en klinga i vaden men kommer att starta morgondagens etapp.

Lagets bästa cyklist sammanlagt är Michael Olsson som är 25:a, 26 sekunder efter ledande Kristof Vandewalle (OmegaPharma-QuickStep.) Ambitionen för morgondagen är dels att försöka få med någon i en eventuell tidig utbrytning, och att ge Michael bästa möjliga race för det sammanlagda. Etappen kommer att bli utmanande med såväl kullerstenar som flertalet kända stigningar som Rodeberg och Kemmelberg.

1. Danilo Napolitano (Accent Jobs-Wanty)
2. Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) samma tid
3. Barry Markus (Vacansoleil-DCM) s.t
4. Kenny Van Hummel (Vacansoleil-DCM) s.t
5. Jarl Salomein (Topsport Vlaanderen-Baloise) s.t

6. Gediminas Bagdonas (Ag2r La Mondiale) s.t
7. Adrien Petit (Cofidis) s.t
8. Kenny Dehaes (Lotto Belisol) s.t
9. Dylan Groenewegen (CT De Rijke) s.t
10. Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen-Baloise) s.t

 

Fler resultat på:

http://www.romers.nl/nl/uitslagen