Dags för säsongspremiär för Maif-racing

Säsongspremiär på Östgötaslätten

På söndag 14 april drar landsvägssäsongen på cykel 2019 igång och det med ett av Sveriges äldre cykellopp, Östgötaloppet med start och mål vid Ljungs Kyrka utanför Ljungsbro. Flera av killarna i Maifracings herrelitlag har varit i Belgien inför hemmapremiären och kört några lopp där nere men för de flesta är det tävlingspremiär på söndag.

I herrlaget är Isac Lundgren, Jacob Ahlsson, Emil Lundmark, Niklas Jagerstål, Samuel Lord och Kim Åleheim anmälda för Maifracing, Linus Eriksson Kvist står över hemmapremiären då han han har återhämtar sig efter en enklare knäoperation.
- Nu har de möjlighet att visa upp sig på hemmaplan, säger Lars Wahlqvist, en av de ansvariga för herrlaget.
- De har haft bra förberedelser med ett träningsläger på Mallorca och sedan en resa till Belgien där de tränat och tävlat i så kallade Kermesselopp där nere, berättar Lars och fortsätter:
- Och vi siktar naturligtvis på en framskjuten placering när vi nästan är på hemmaplan.

Östgötaloppet blir också första tävlingen för Maifracing juniordamer, där Ellen Gustafsson, Amanda Mikaelsdotter, Julia Lundmark och Medina Luthelius är anmälda. Elsa Lejderud, juniorlagets femte tjej står över tävlingen på Östgötaslätten.
- Det blir första gången som Maifracing har ett helt juniorlag för tjejer till start och givetvis siktar vi på att ha någon av tjejerna i en framskjuten position vid mållinjen, i alla fall bland juniorerna, säger en av juniorlagets ledare Micke Fransson.
- Det är bara synd att juniortjejerna nästan aldrig får köra i egen klunga utan är oftast hänvisade till att tävla mot dameliten, vi tycker det är hög tid att man ser över den biten inom svensk cykel, säger Micke.

Övriga anmälda från Motala AIF CK är seniorerna David Borger, Fredrik Hjertz, Jonas Karlstedt och Rickard Nilsson som kör i herrsenior och Ulrika Wånggren som kör i damelit och juniorklassen.