Dags för SM i bancykling

I helgen 27-28 januari så körs SM i bancykling på velodromen i Falun, Motala AIF CK har tre cyklister till start under SM-helgen. Syskonen Emil och Julia Lundmark samt Felix Svensson.

Emil Lundmark som innan jul var på landslagsuppdrag i Schweiz på bana är anmäld i alla klasser i herreliten. Målsättningen är en medalj i någon av klasserna.

- Förra året så körde SM direkt efter att jag kom från träningsläger så det var med tunga ben jag körde. Det blev en femteplats som bäst vill jag minnas, säger Emil.
- Det är tuffast tänkbara motstånd med de bästa på bana från Sverige i startlistan men min målsättning är att plocka någon medalj, berättar han inför tävlingshelgen.

Lillasyrran Lundmark, Julia, gör sin första start för Motala AIF CK och hon tävlar i Flickor 15-16. Julia är anmäld till förföljelseloppet och Omnium för F15-16. Hon har dock tävlat tidigare på bana och har en tredjeplats i Omnium från 2017.

- Jag vill försöka gå för vinst men det är hårt motstånd så det blir säkert tuffa tävlingar, säger Julia.

Tredje cyklist från MAIF CK är en debutant vad gäller bancykling. Felix Svensson som går första året på cykelgymnasiet, Hagströmska skolan i Falun, har dock tränat flitigt på ovalen och känner sig laddad inför debuten.

- Jag har inte kört mer än träningstävlingar, men jag känner mig sjukt säker ändå, berättar Felix
- Målsättningen är en medalj och det är tufft motstånd men träningarna inför har känts riktigt bra så jag tror jag har chans att tävla om medaljerna, säger Felix inför tävlingsdebuten på bana.

Tävlingarna i Falun körs lördag 27 och söndag 28 januari, alla klasser utom Omnium körs under två pass på lördagen. Och Omnium körs på söndagen.

Lundmark siktar på medalj när ban-SM på cykel körs i Falun under helgen

Lundmark siktar på medalj när ban-SM på cykel körs i Falun under helgen

Emil Lundmark

Felix Svensson gör tävlingsdebut i disciplinen bancykel i helgen, SM i Falun blir hans första tävling på bana.