Dags för SWE-Cup

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildtext:
I helgen körs första deltävlingarna i SWE-Cup där bland andra Samuel Lord från Maifracing finns på plats. Bilden från tävlingspremiären i Östgötaloppet, 15 april. Foto: Micke Fransson/teambild.se

I helgen körs de första deltävlingarna i SWE-Cup för landsvägscyklisterna, 21 och 22 april körs premiären med Götene och Kinnekulle som tävlingscentrum. Maifracing finns på startlinjen med sikte på seger i både Kinnekulle Cyclassic på lördagen och Kinnekulleloppet dagen efter.

I Maifracings elitlag är bröderna Lucas och Jacob Eriksson anmälda tillsammans med Emil Lundmark, Erik Sandersson, Samuel Lord, Adam Svensson och Lukas Losvik. Dessutom så har Maifracing gjort klart med ett nyförvärv, Isac Lundgren som från och med Kinnekullehelgen tävlar för Motalaklubben.

- Vi siktar på seger i båda loppen, säger Mats Höllgren, sportdirektör i Maifracing, som också berättar att man ska bjuda på offensiv cykelåkning.
- På Kinnekulle Cyclassic tror jag mycket på Isac Lundgren medan banan på Kinnekulleloppet passar bröderna Eriksson mycket bra. Men vi har fler kort att spela under båda loppen som har två helt olika karaktärer, så det ska bli en mycket spännande helg, förklarar Mats.
Dessutom så är det första tävlingshelgen där hela laget med cyklister, ledare och övriga är samlade.
- Det är mycket nytt, men ändå inte. Vi är flera som kört ihop tidigare i olika konstellationer men det är första gången som vi alla i Maifracing kör tillsammans. Jag ser fram emot en mycket spännande och rolig helg, säger Maifracings sportchef inför helgen.

Helgen i Västergötland är också premiär för både damelitens, juniorernas och seniorernas deltävlingar i SWE-Cup. Ida Wånggren, Maifracings hopp i damklungan finns på startlinjen i Kinnekulleloppet på söndag.

Felix Svensson finns anmäld i både Götenetempot på lördag och Kinnekulleloppet på söndag i herrjuniorernas klass och bland herrseniorerna hittar vi Fredrik Hjertz i söndagens linjelopp.

I ungdomsklasserna så är Ellen Gustafsson, Julia Lundmark och Molly Åkerberg på plats för lördagens tempolopp och som tillsammans med de två övriga tjejerna i F15-16-laget, Amanda Mikaelsdotter och Karin Söderqvist kör Kinnekulleloppet på söndag. Alfred Larsson, P10-12 är också anmäld till söndagens tävling.

Bildtext:
I helgen körs första deltävlingarna i SWE-Cup där bland andra Samuel Lord från Maifracing finns på plats. Bilden från tävlingspremiären i Östgötaloppet, 15 april. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Tidsschema för cykelhelgen i Götene och på Kinnekulle:Lördag 21 april
Götenetempot första start 9.00
Kinnekulle Cyclassic 162 km start 10.00 i GöteneSöndag 22 april
Kinnekulleloppet
Herr Senior 88,5 km start 8.30
Herr Junior 88,5 km start 8.40
F15-16 29,5 km start 11.45
Herr Elit 147,5 km start 13.20
P10-12 13 km start 13.50
Dam Elit 88,5 km start 14.10