Dags för ungdoms-SM i Halmstad

För andra året i rad arrangerar CK Bure ungdoms-SM i landsvägscykel, mästerskapet körs med start och mål i Halmstad 4-6 augusti. Amanda Fransson och Felix Svensson från Motala AIF CK är anmälda i både tempoloppet som körs på lördag 5 augusti och linjeloppet dagen efter.

Felix Svensson som till hösten börjar på cykelgymnasiet i Falun gör sin sista säsong som ungdomscyklist och startar i klassen P15-16. Målet i Halmstad är en bra placering i linjeloppet.

- Mitt mål är att hänga med klungan och i en eventuell utbrytning. Jag tänker köra defensivt i början och börja köra mot slutet, berättar Felix inför USM.

 

För Amanda Franssons del siktar hon mest på en bra placering i tempoloppet för F15-16, träningen inför USM har gått bäst i tempodelen.

- Jag hoppas på runt tiondeplats i tempot, i linjeloppet så tänker jag försöka hänga med så långt det går och se hur det blir mot slutet, säger Amanda.

 

Tempoloppet körs på lördag 5 augusti och klasserna F15-16 och P15-16 startar preliminärt 11.15 respektive 11.35. Båda klasserna kör 15 km.

Linjeloppet körs söndag 6 augusti och P15-16 startar 11.30 och F15-16 11.32, pojkarna kör 80 km och flickorna 60 km. Mer information kan man hitta på www.ckbure.se

Amanda Fransson, Motala AIF CK, hoppas på en placering bland de tio bästa i tempoloppet när ungdoms-SM i landsvägscykling körs i Halmstad 4-6 augusti. Foto: Micke Fransson/teambild.se