Dags för världscupen i Vårgårda

Nu kommer världens bästa damcyklister till Vårgårda Från bergsklättringen på över 2000 meters höjd i damernas etapp i Tour de France, via London – till Vårgårda. Nu kommer cykeldamernas World Tour till Sverige.

– Alla de bästa kommer att finnas på plats. Och vi har fler lag än någonsin anmälda, säger Hans Jönsson, ordförande i Vårgårda CK. 21 team kör lagtempot på fredag. Ytterligare två, varav ett är ett svenskt landslag, finns på startlinjen i linjeloppet Crescent Vårgårda road race på söndagen.

– Två hårda tävlingar är tuff utmaning för åkarna. Men vi vet av erfarenhet att de trivs väldigt bra här. Det är en bana, en miljö och en omgivning som de gillar, säger tävlingsledaren Helen Henriksson, till vargardacycling.se Linjeloppet direktsänds i SVT.

Dessutom kan 80 miljoner hushåll i Europa, Asien, Australien, Kanada och USA se loppet live via bland annat Eurosport och internetkanaler.

– Det är fantastiskt att vi har fått en möjlighet att nå så många tittare. Det här är ännu ett bevis på att Vårgårda lyckats i sin strävan att fortsätta utveckla damcykel också internationellt. Dessutom är det en unik chans att visa upp landskapet och bygden för både svenska och utländska tittare, säger Hans Jönsson.

Fakta: Då körs tävlingarna: Fredag 11 aug: 17.30: Start Crescent Vårgårda Team Time Trial Söndag 13 aug: 09.35: Start Crescent Vårgårda Road Race