Det eviga rundtrampet – övning ger färdighet!

Med hänsyn till att cykelbutiken Second Hand Butik erbjuder sina kunder att prova på ”rundtrampsindikatorn” fick vi en liten propå av dess uppfinnare Dr Herbert, som mellan raderna i sin karaktäristiska svenska vill framhålla att det enda sätter att lära sig något är; att öva och repetera tills man kan det.

Det går inte att läsa sig till bra trampteknik – det måste utföras – och ni som vill ta reda på om ni har ett bra rundtramp eller inte; bege er till Riddargatan 29 och Second Hand Bike, så får ni snabbt reda på det – tar bara ett par sekunder – och den tiden har ni väl?

”Det eviga rundtrampet

Jämnt och ständigt får jag av mina vänner mig tillsänt om vad de har läst på internet angående trampteknik.  Jag förmedlar gärna vad jag vet om inlärning av rätt trampteknik. Men att ge goda råd per korrespondens hur man får rätt och elegant trampteknik hör tyvärr bara till fablernas värld – det går inte!

Tänk efter själv: du som letar  efter hjälp hur du skall bete dig för att trampa så optimalt som möjligt.

Du kan  köpa dig en cykel för 100 000kr,  golfklubbor för 50 000 kr, ett tennisracket för 8 000kr,  en bil för 300 000kr,  ett flygplan för en halv miljon eller ett piano för 50 000 -kr -  och så vidare.
Sedan skriver du till en musiktidning och frågar; Hur lär man sig spela piano?
Här börja du kanske ana att du har valt fel väg för att lära dig spela piano. Alla dessa ting som någon äger kräver undervisning för att man ska kunna använda dem på rätt sett.

Du käre vän som vill lära dig rätt trampteknik.  Att leta på internet efter en trampteknikpedagog som lär dig det som stå på din önskelista går inte.  Hittar du någon så sker det naturligtvis mot betalning. ”Trampteknikpedagogen” tar kanske samma taxa som en musikpedagog gör.
Om du beger du dig till bilskola för att lära dig behärska de tre pedaler som finns för föraren så betalar du cirka 20 000- kr innan du har ditt körkort och behärskar pedalerna i rätt ordningsföljd.

Sensmoral – det finns inga genvägar -  praktisk övning ger färdighet!

I morgon kommer en ny dag håll ut.”

Dr Herbert