Det kom ett mejl från några elitcyklister: Skall SCF bli något som bara gynnar ett fåtal cyklister?

Följande mejl damp ned i vår inbox:

Först vill vi ge Dig och övriga redaktionen en stor eloge för granskningen av hur SCF håller på att ta form. För att tala rakt ut så syftar vi på Aike Visbeeks och Tony Pölders plan att finansiera sitt eget team med SCF:s ekonomiska medel men mycket värre skapa ett eget landslag de kan styra över precis hur de vill.

Något som är mycket nämnvärt och som hittills inte publicerats eller framkommit är relationen Aike Visbeek har till många av landets övriga cyklister som inte kör i hans eget team. Merparten av alla vi som tävlar på Continental- eller Pro Continental-nivå har en mycket instabil relation till eller erfarenhetav Aike Visbeek då han till och från smutskastar oss som inte är under hans egna vingar eller för den delen har samma åsikt eller uppfattning som han själv.

Aike Visbeek skulle i en direkt eller indirekt betydande roll inom SCF göra det mer eller mindre omöjligt för oss som inte tillhör hans egna lag eller ”favoriter” att få köra i landslaget eller annat stöd som vi behöver genom SCF. Vi är slitvargar och tävlar internationellt helt genom egna medel och engagemang vilket borde vara en självklar målgrupp att stödja för att få Svensk cykel framåt med nyrekrytering av ungdomar.

Ska SCF bli något som gynnar ett cykellag på 10-15st cyklister och dess ledning där dessutom en stor del är norrmän?

Vad händer med alla oss andra? Proffscyklister? Continentalcyklister? Svenska Elitlag?

Vänligen!

AE = Anonyma Elitcyklister!