Efter alla skador – nu får Hanna tävla sig i VM-form

Krascher, skador och sjukdomar har spolierat större delen av säsongen för Hanna Nilsson. Men än lever hoppet om en framskjuten VM-placering för Kristianstadscyklisten.

Receptet: Att köra så många tuffa tävlingar som möjligt under den närmaste månaden.

– Jag måste helt enkelt tävla mig i form. Jag är ringrostig och måste förbättra mig i alla delar. Men för varje race tar jag ett steg framåt, säger Hanna Nilsson, till vargardacycling.se.

En armbågsfraktur tvingade henne att stå över Giro d`Italia som var ett av säsongens stora mål. Nu är det VM i Innsbruck om en månad som allt fokus riktas mot. Linjeloppets sträckning sägs vara väldigt tuff – något som ska gynna den klättringsstarka svenskan.

– Ja, jag har hört att man säger det. Då är det ledsamt att inte ha fått optimala förberedelser. Men det är en månad kvar att jobba på.

Efter den nyliga comebacken i EM och World Tour i Vårgårda och Norge tävlar Hanna på lördag i GP de Plouay som också ingår i damernas världstour. Direkt därefter väntar det sex dagar långa etapploppet Boels Ladies Tour i Nederländerna och sedan ytterligare minst en tävling innan VM.

– Alla tränare och teamansvariga och jag själv vet vad som gäller. Jag måste tävla så mycket som möjligt de närmaste veckorna för att hinna hitta den form som behövs i VM.