Emil Lundmark kör Track Cycling Challenge i Schweiz

I veckan åker Emil Lundmark, Motala AIF CK, till Tissot Velodrome i Grenchen, Schweiz för att tävla på bana, Emil är uttagen för att representera landslaget i U19 under Track Cycling Challenge 2017 som körs 20-21 december.

Emil kommer att köra scratch, poänglopp och elimineringslopp på velodromen, poänglopp och scratch körs både onsdag 20 och torsdag 21 december medan elimineringsloppet är ett endagarsevent och körs på torsdag.

– Jag har lite dålig koll på motståndet men jag åker ner till Schweiz dels för att lära mig men även köra så bra jag kan, berättar Emil. Det här är det första landsuppdraget på bana för Emil som hittills är mest van att köra på velodromen i Falun. Banan i Grenchen är större och längre än ovalen i Falun.

– Ja, det blir lite annorlunda men jag kan inte sticka under stol med att jag ändå åker med målet om en topplacering, sedan får vi se hur det går, säger Emil.

Utöver Emil Lundmark så kommer Gustav Johansson och Viktor Lundqvist att köra i landslagströjan. Gustav kör samma program som Emil medan Viktor bara kör det inviduella förföljelseloppet.

 

Emil Lundmark, Motala AIF CK, kommer att köra i landslagströjan på Track Cycling Challenge i Grenchen, Schweiz, 20-21 december. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Tävlingarna kan följas på banans hemsida:

www.tissotvelodrome.ch/de/events/track-cycling-challenge-2017.html

www.maifracing.se

Facebook: Maifracing
Instagram: maifracing
Twitter: @maifracing