Emilia Fahlin hoppas på repris i Vårgårdas WWT

Emilia Fahlin kan fortfarande uppleva känslan från i fjol när hon vann sin första World Tour-tävling någonsin – och på hemmaplan i Vårgårda.
Och hon ser gärna en repris.

– Det var magiskt. Kan man göra det igen vore det ett drömscenario, säger den 28-årige Örebrocyklisten till vargardacycling.se.
Men vägen till den enda världstouren på svensk mark har inte varit spikrak den här säsongen. Skador och sjukdomar har spökat under delar av året och comebacken i WiggleHigh5 – med Emma Johansson som något av en mentor – har inte fungerat enligt plan.

– Schemat har inte blivit som jag tänkt. Det blev obalans redan i början och jag tror det var rätt att bromsa i tid. Nu sätter jag nya mål, och Vårgårda är självklart något speciellt, säger Emilia Fahlin.

I fjol vann Emilia överraskande den tuffa klungspurten längs Kungsgatan i centrala Vårgårda.

– Det är en bild man tar fram ibland. Särskilt när det varit lite jobbigt. Jag vet ju att jag kan, den dag allting stämmer.

Tiondeplatsen i EM nyligen var ett bevis på att formen är på väg. Och på hemmaplan och med fjolårets vinst i bagaget kan Emilia kanske få stöttning av de andra stjärnorna i det meriterade laget.

– Kanske kan jag få ett mer ”öppet” kort nu. Allt beror på hur kroppen känns och vilken position man har när det drar ihop sig. Men vilken dröm det vore att få vinna en gång till…