Emilia Fahlin på pallen igen ”Känns bättre än någonsin”

Åt flerfaldiga världsmästarinnan Marianne Vos var inget att göra. Men Emilia Fahlin var ändå mer än nöjd med sin andraplats i cykeldamernas World Tour i Norge.

– Att vara på pallen alla tre dagarna känns nästan otroligt.  Det här hade jag absolut inte förväntat mig, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.

Den regerande svenska mästaren spurtade in som trea på den drygt 15 mil långa avslutande etappen i Tour of Norway. Efter helgens två tidigare andraplatser säkrade Emilia Fahlin därmed med god marginal andraplatsen bakom Vos i sammandraget. Nederländskan gjorde ett ”hat-trick” genom att vinna också den sista etappen från Svinesund till Halden med några mil också på den svenska sidan gränsen.

– Vi sade att man borde döpa om tävlingen till Tour de Vos. Hon är fenomenal och har det där extra klippet i steget som finns när man är i superform, säger Emilia Fahlin.

För Örebrocyklisten gäller att konservera storformen till VM i Innsbruck om drygt en månad. En World Tour i Frankrike och ordentligt med återhämtning står närmast på programmet.

– Det känns som om jag är bättre än någonsin och VM ska bli riktigt kul. Men jag vet också att det är en tuff bana och det kommer att krävas något extra för att vara med i toppen.