Emilia Fahlin redo att ta klivet in i världseliten

Ny säsong, nytt team, nya målsättningar. Emilia Fahlin är redo att ta klivet in i damcykelns absoluta världselit.

– Det är nu jag hoppas ta det sista steget. Jag vet att jag har både kapacitet och möjlighet att utvecklas ännu mer, säger Örebrocyklisten inför helgens världstourlopp i Belgien.

Fjolårets seger i Vårgårdas World Tour var en bekräftelse på att 28-åringen kan vara med högt uppe i resultatlistorna. I nya teamet WiggleHigh5 – där ”Silver-Emma” Johansson jobbar som mentor och förre svenska förbundskaptenen Martin Vestby som sportchef – finns förutsättningar att etablera sig bland de främsta.

– Det är många bra tjejer i laget men det gäller att jag kan prestera på en hög nivå själv. Då kan möjligheterna komma, säger Emilia Fahlin till vargardacycling.se.

På söndag är det dags för Emilias ”riktiga” säsongspremiär i Women´s World Tour i belgiska Gent-Wevelgem. I det senaste WWT-loppet fick hon hoppa in på kort varsel när en av lagmedlemmarna tvingades lämna återbud.

– Jag har dragits med både en efterhängsen förkylning och virus så tajmingen inför världstourstarten har inte varit den bästa. Men härifrån ska det bara bli bättre. Jag siktar på att sitta med i täten så länge som möjligt – sedan får vi se hur långt det räcker.

Ställningen i världstouren:
1 Elisa Longo Borghini, Italien
2 Elena Cecchini, Italien
3 Annemiek van Vleuten, Nederländerna
20 Hanna Nilsson, Sverige