En timmes personligt cykelsnack

Cykelpratarna är en ny podcastserie från Cykelradion.se där 10 välkända cykelprofiler får en timme var att berätta sina historier. Serien produceras av välmeriterade expertkommentatorn Anders Adamson och radiojournalisten Tomas Jennebo som tillsammans driver Sveriges största cykelpodcast; Cykelradion.se
En timme var har ett antal kända cykelprofiler fått för att i Cykelpratarna.se berätta sin historia. Den gemensamma nämnaren är att alla var och en på sitt sätt har ett nära förhållande till just cykel. Redaktionen för CYKELRADION.se (Sveriges största cykelpodcast), Tomas Jennebo och Anders Adamson har under vintern och våren lyckats engagera några av de mest intressanta personerna ur olika perspektiv av cykling. Programmen släpps ett i taget som fristående podcastavsnitt under våren, sommaren och hösten 2017. Det kommer att bjudas på underhållning och säkert en och annan kärleksförklaring till fordonet med två hjul utan motor.
-Det personliga berättandet är oöverträffat när det kommer till att förmedla upplevelsen av jag-var-faktiskt-där, säger Tomas Jennebo som ansvarat inspelning och redigering av programmen.
-Med Cykelpratarna får vi följa med på såväl en av svensk idrottshistorias mest ikoniska målgångar, till sådant som bokstavligen handlar om liv och död. Och allt däremellan. Berättat med egna ord. Det är fantastiskt.
-Det har väl aldrig tidigare snackats så mycket cykel i Sverige som nu. Intresset för cykel ökar för varje dag och det är också helt nya grupper som attraheras av cykeln idag än tidigare, säger Anders Adamson som lyckats få ihop en härlig mix av kvinnor och män som alla har sin historia att berätta.
Premiärpratare är Bernt Johansson, olympisk guldmedaljör 1976 och den person i Sverige som cyklat flest mil av alla. Programmet finns tillgängligt för lyssning från den 15 maj 2017 på www.cykelpratarna.se
Den 28 maj är det dags för Eva-Lena Frick, VD för Vasaloppet att ge oss sin berättelse.
Senare under säsongen, om än inte i exakt den här ordningen:
Vera Chudnikova; cykelaktivist, Fredrika Ek; äventyrare, Gabriella Ekström; författare, Salvatore Grimaldi; Entreprenör, Elisabeth Höglund; Journalist, Johnnie Krigström; programledare och målare, Roberto Vacchi; Cykelkommentator, Kristallenvinnare 2015, Billy Ydefjäll; Initiativtagare till Barncancerfondens Ride of Hope.
Du hittar podden på www.cykelpratarna.se alternativt på www.cykelradion.se