Emilia Fahlin tog ännu en titel

Med en marginal av tre sekunder tog Emilia Fahlin titeln före Lisa Norden.

Emilia Fahlin Svensk mästare på landsväg 2018

 

Efter endast ett varv så stod det klart vilka åkare som skulle göra upp om guldmedaljen. Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna och Lisa Nordén, Stockholm CK hade gått hårt i inledningen av andra varvet och lyckats skaka av sig resten av dameliten. 

– Jag ville köra hårt i början för att försöka skapa en liten mindre grupp, men jag hade inte räknat med att det endast skulle vara jag och Lisa kvar, säger Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna.

Emilia Fahlin och Lisa Nordén följdes åt loppet igenom men när det väl skulle spurtas om guldet hade Emilia piggare ben och tog hem segern med tre sekunder till godo före Lisa Nordén. Tredjeplatsen gick till Sara Penton, Stockholm CK

– Det är oerhört kul att få ha mästartröjan ett år framöver nu och det betyder väldigt mycket, avslutar Emilia. 

Resultat:

Damelit:

1a. Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna

2a. Lisa Nordén, Stockholm CK

3a. Sara Penton, Stockholm CK

Det delades även ut medaljer i herrjuniorklassen där August Höglund, IK Hakarpspojkarna drog längsta stråt och tog hem guldet före Wincent Wallinder, Västerås CK och Vilgot Lindh, Härnösands CK.

– Det har varit tufft och ett väldigt hårt lopp. Det känns lite oväntat men jag är väldigt glad och stolt, säger August Höglund, IK Hakarpspojkarna. 

Herrjunior:

1a. August Höglund, IK Hakarpspojkarna

2a. Wincent Wallinder, Västerås CK

3a. Vilgot Lindh, Härnösands CK

Komplett resultatlista hittar du här.

Livestream REPLAY.