Etapp 4 Tour du Loir et Cher: Backig etapp och utbrytning för Fåglum Karlsson

Team Tre Berg – PostNord animerade loppets hårdaste och backigaste etapp. Från start var målet att vara med i dagens utbrytning. Alexander Wetterhall attackerade flera gånger men klungan ville inte släppa iväg honom.

Det tog ca 80 km innan en grupp om fyra kom iväg. Marcus Fåglum Karlsson var med i gruppen som fick som mest två minuters försprånng. Den hårda starten brände många åkare. Precis innan de avslutande varven fick Marcus släppa gruppen. Det blev flera nya attacker och på slutet hade en femmannagrupp ett försprång på knappt en minut till den nu reducerade klungan. Wetterhall gjorde ett hästjobb för att försöka stänga luckan för att hjälpa vår bäst placerade åkare Kim Magnusson som blev 20:e på etappen och nu ligger på 13:e plats sammanlagt.

Kommentar av Marcus Fåglum Karlsson:

- Det var en galet hård start på etappen idag. Wetterhall attackerade riktigt starkt men fick inget utrymme. När en tremannagrupp attackerade bryggare jag upp till dem. Jag var rätt trött efter den hårda inledningen men det hade kunnat vara ett bra läge för laget. Tyvärr räckte inte benen till i dag. Jag fick dagens ”fair play” pris för mitt arbete i utbrytningen vilket var kul. Vi körde väldigt aggressivt idag och det är tråkigt att vi inte får betalt för arbetet. Morgondagens etapp är som ett kriterium inne i Blois. Det kommer vara svårt att göra skillnad på totalen så vi får jaga en etappseger.”

Kompletta resultat:

http://www.procyclingstats.com/race/Tour_du_Loir_et_Cher_2017_Stage_4