Felix Beckeman redo för VM i 4X

Efter en starkt säsong i världscupen är Felix Beckeman redo för att kämpa om medaljerna på VM i 4X.

Efter en starkt säsong i världscupen är Felix Beckeman redo för att kämpa om medaljerna på VM i 4X.

 

24-25 augusti körs VM i 4X i italienska Val di Sole där ett hundratal av världens bästa cyklister kommer att göra upp om VM-medaljerna. Felix Beckeman, Uddevalla Cykelklubb, representerar Sverige och är en av favoriterna. 

Felix som har visat bra form under hela säsongen med att ta pallplaceringar på samtliga deltävlingar i 4X världscupen slutade till sist på en andra plats i totalen.

Med karriärens bästa världscupsäsong i ryggen kommer han göra allt för att även stå på pallen när årets VM-medaljer ska delas ut. Den drygt 600 meter långa banan i Val di Sole blir den längsta banan som åkarna tävlar på i år, vilket kommer testa åkarna ordentligt såväl fysiskt som tekniskt.

– Felix förtjänar en medalj, han har varit i världstoppen de senaste två åren och det enda som fattas är en VM-medalj, säger förbundskapten Annie Söderberg.

Schema:
Torsdag 24 augusti
19-20:15 träning
20:30 – kval

Fredag 25 augusti
19-20:15 träning
20:45 finaler

Mer information om tävlingen hittar du här.

Läs även: 
Felix Beckeman tvåa i totala 4X världscupen

Det här är 4X:
Tänk er skicross fast på cykel. Maxpuls för både cyklist och åskådare. Ett kvalåk som seedar åkarna, och sedan möts de 4 och 4 tills en segrare har utkristalliserats. Banan tar mellan 30 till 60 sekunder.