Fiaskoresultat på EM för de svenska cyklisterna

Ja, med en 17:e plats som bästa resultat så var det inte mycket att skriva hem om, vilket det också inte gjordes. Förvånande nog fick vi fick resultaten från SCF i överraskande rask takt via mejl. Det tackar vi för.

Och det var inte ens en cyklist med landsvägscykling som specialitet som stod för bästa placeringen; det gjorde Lisa Nordén, till vardags triathlet.

Helt klart är det något fel när de danska cyklisterna kan vara tre minuter snabbare på lite drygt 37 minuters cyklande!

Nedan följer förbundets pressrelease:

landsvägs-EM tempo resultat

Svenska Cykelförbundet – 2017-08-03 18:19 CEST

Lisa Nordén drar iväg i starten under tempo EM.

 

Nu är landsvägs-EM igång på riktigt för den svenska truppen. Under torsdagen kördes tempoloppet för herr U23, damelit och herrelit.

Regnigt, blåsigt och ett väldigt halt underlag blev en riktigt utmaning för cyklisterna större delen av dagen.
Emilia Fahlin var först ut på banan och gick tyvärr omkull i första kurvan, hon fick därefter bryta loppet. Hon klarade sig undan någon större skada men var självklart besviken.

Lisa Nordén som gör sin debut i ett internationellt mästerskap i tempo hade tyvärr inte de toppenben hon hade hoppats på och slutade på en 17:e plats.

Till herreliten hade regnet släppt och solen tittade äntligen fram men blåsten hade däremot ökat. Tobias Ludvigsson som kändes sig bra i början av loppet kunde inte få ut maximal kapacitet på grund av domningar i ena benet.
– Så jävla surt, kändes skit bra i början av loppet men sen började domningar kommer i benet och jag kunder inte få ut någon kraft, säger Tobias Ludvigsson efter loppet.

Tobias slutade till slut på en 18:e plats.

– Vi hade höga förväntningar på Tobias eftersom vi vet att han har kört bra på dem store etapploppen i Europa, Tobias hade även prioriterat det här i sin tävlingskalender, sen att han inte får med sig de resultat han förtjänar är riktigt tråkigt, säger Lucas Persson, förbundskapten.

Resultat:

Herrelit 46km:
18 Tobias Ludvigsson

Damelit 31,5 km:
17 Lisa Nordén
DNF Emilia Fahlin

Herr U23 31,5km:
31 Hampus Anderberg

Komplett resultatlista hitttar du här.