Framgångarna fortsätter för Maifracing

Världens äldsta årligt återkommande cykeltävling, Scandinavian Race i Uppsala kördes för 110:e gången i lördags och det blev nya framgångar för Lucas Eriksson och Maifracing.

Lucas kom i mål som fjärde cyklist och bäste svensk vilket innebär nya UCI-poäng till Sverige, poäng som Maifracingcyklisten är ensam om att hittills kört in för Sverige 2018. Lucas kom iväg i utbrytning i en förhållandevis stor grupp tillsammans med lagkompisarna Isac Lundgren och Erik Sandersson, Isac försvann dock tidigt efter en vurpa. I utbrytningen stod Lucas och Erik inledningsvis för mycket av farthållningen.

På slutvarvet försökte Lucas hänga på attacker men ingen fick någon större lucka så det var en grupp på knappa 20 cyklister som spurtade mot målet där norrmannnen Trond Trondsen var vassast och vann följd av danskarna Nicklas Amdi Pedersen och Niklas Larsen med Lucas Eriksson som fyra och bäste svenske cyklist.
- Jag sa det efter förra helgen och jag säger det igen, jag är så jäkla stolt över våra våra cyklister i Maifracing, sa lagets sportdirektör Mats Höllgren efter loppet, och summerar:
- Det gick efter vår plan för loppet, jag hoppades på att få iväg några cyklister i utbrytningen, synd om Isac dock som hade bra ben men Lucas levererar igen!
- Vi har just nu Sveriges bästa lag, säger Mats. Det är Lucas och Maifracing som hittills stått för UCI-poängen till Sverige i år.

Med i Scandinavian Race var också Erik Sandersson som efter ett mycket starkt lopp och bra jobb var i tätgruppen men utanför topptio i mål. Linus Eriksson Kvist var äntligen på banan igen efter sina knäproblem, Linus klev av innan slutvarvet, knät kändes dock bra och har nu ett lopp i benen. Emil Lundmark var sjätte cyklist för Maifracing men kände sig inte frisk och bröt tidigt.

Nästa helg är det åter tävlingar för Maifracings herrlag, GP och linjelopp i SWE-Cup i Vänersborg, Emil Lundmark styr däremot söderut mot Tyskland och landslagsuppdrag på bana.

 

Nya UCI-poäng och ny topplacering för Lucas Eriksson, fyra och bäste svensk i Scandinavian Race som kördes i Uppsala 12 maj. Foto: Micke Fransson/teambild.se

 

 

Nya UCI-poäng och ny topplacering för Lucas Eriksson, fyra och bäste svensk i Scandinavian Race som kördes i Uppsala 12 maj. Foto: Micke Fransson/teambild.se