Frösö IF, kommande SM-arrangör, genomför SWE Cupavslutningen i XCO mountainbike i Östersund

30 september genomförs cupavslutningen i årets SWE Cup XCO i Mountainbike på Frösön. Därmed ska även årets cupsegrare koras. Det är Frösö IF som står som värd för tävlingarna och livesändning kommer att finnas tillgänglig. Föreningen kommer också att arrangera SM i MTB XCO både 2018 och 2019.

Frösö IF står som värd för kommande SM i MTB XCO.

 

Den 30 september genomförs cupavslutningen i årets SWE Cup XCO i Mountainbike på Frösön. Därmed ska även årets cupsegrare koras. Det är Frösö IF som står som värd för tävlingarna och livesändning kommer att finnas tillgänglig. Föreningen kommer också att arrangera SM i MTB XCO både 2018 och 2019.

SWE Cup ledaren Emil Lindgren kommer för att både försöka hämta hem cupsegern och testköra tävlingsbanorna inför SM nästa år. Tävlingarna genomförs på Frösö Park (gamla F4-området) i Östersund. Med oslagbar utsikt över Oviksfjällen och Storsjön kommer de tävlande att kunna testa ny cykelmark på nylagda banor. Start och mål kommer att ligga vid Quality Hotel Frösö Park och gå längs varierade stigar med ordentliga utmaningar. Publikområdet kring Frösö Park är väl lämpat och kommer att anpassas för att bjuda in till en rejäl cykelfest. Cupavslutning för SCF Ungdom och Mastercup MTB genomförs också. Totalt omfattar tävlingarna 19 olika klasser, varav tre sportklasser där deltagare på motionärsnivå tävlar.

Efter fjärde deltävlingen och inför cupavslutningen är det Emil Lindgren, Serneke Allebike CK, som leder cupen före klubbkompisen Michael Olsson, med samma cuppoäng (300 p var). Det kan bli en spännande fight om totalsegern om båda två deltar på Frösön. På damsidan är ställningen minst lika rafflande med Alexandra Engen, GhostFactory Racing Team som leder med 300 poäng. Alina Johansson, Mjölby CK ligger tätt efter med 287 p, säger Mattias Swelander, Tävlingsledare, Frösö IF.

För första gången kommer även svenska cykelförbundet att livestreama ett XCO lopp, sändningarna kommer att kunna ses på förbundets hemsida, scf.se.

För mer information vänligen kontakta:
Mattias Swelander, tävlingsledare, Frösö IF, tfn: 070-322 90 90
Anders Bromee, tävlingsansvarig, SCF tfn: 070-182 62 04

Vill du vara med och tävla?

För mer information om cupavslutningen, se  inbjudan i Swecyclingonline. Här görs även efteranmälan senast den 28 september till de olika tävlingsklasserna D/H Elit, D/H Junior, Ungdom, D/H30-50 och D/H Sport, därefter på plats på Frösön senast en timma innan start.

Cupsammanställningar SCF Ungdomscup MTB  och  SCF Mastercup MTB. Cupsammanställningen för SWE Cup (elit/junior).

Mer information om SWE Cup.