Funderingar: Det kom ett mejl om doping i cykel, doping i Sverige samt om det inte är dags att börja ställa lite frågor…?

Det kom ett mejl från en ”cykelintresserad”, vi kan kalla honom för Hans:

”Funderingar
Om man tittar på hur cykelsporten varit tidigare (hoppas den inte är så här idag) så på samma tävling ställde dopade och ev. odopade upp. Dom som kom först var så klart dem som dopade sig annars hade dem aldrig gjort det, ja, kommit först alltså.

Den som var bäst på att dopa sig var Armstrong så han vann sju titlar i Tour De France. Han vann och har aldrig blivigt tagen i en doping kontroll utan det är hans cykelpolare som har avslöjat honom. Senare har han själv erkänt att han tagit doping.  Det känns lite konstigt att det i samma tävling fanns två klasser som tävlade mot varandra men i resultatlistan var det bara en lista.

Man har granskat cykelsporten med lupp och ingen annan sport har varit mer kontrollerad. Det konstigaste är att Armstrong inte under sina år har blivigt tagen för doping fastän han lämnat över 500 prover.

Finns det någon som sitter och skyddar honom mot doping eller vad är det som händer?

Om man idag tittar på olika medias hemsidor så har dem norska skidåkarna gjort något som man inte får göra. Då var Sverige i topp i skidåkning.  Om man då jämför cykel och skidor. Det fanns ingen odopad cyklist som kunde mäta sig med dopade cyklister? Men i skidor kunde Sverige vinna över “ryktesskidåkarna” utan att vara dopade.

Kanske borde Arne Ljungquist & Co titta närmare på detta fennomen?

Hur kan en cyklist vinna allt som dopad kanske inte är så svårt att förstå. Men hur kan en skidåkare som dopar sig inte vinna allt som dopad. Har skidåkaren tagit för lite doping, det spelar ingen roll eftersom cyklisten Contador åkte fast på en köttbit som innehöll 0,000000 osv promille av vad som var tillåtet.
Om man nu är så dj… dum i huvudet så man dopar sig är det väl lika bra att ta i ordentligt! Straffet är ju detsamma.

Man kan fundera vidare på hur Sverige kunde vinna så många medaljer på OS utan doping medan andra åkte dit. Vill vi skydda våra idrottare så att Sverige ska framstå som en mönsternation?

Vi har haft en idrottare som erkänt doping. Han gjorde det självmant och fick det hårdaste straffet dopingpoliserna dömt ut, givetvis så klart var han cyklist.

Hur många utav Sveriges idrottare sover gott på natten när väldigt många cyklister inte kan sova . Vi har så många gamla duktiga idrottare som ingen vill tafsa på för att skada idrotten i Sverige. Det är kanske dags nu för Arne att vakna och radera ut frågetecken varför våra idrottare var bättre än dem dopade idrottarna från andra länder?

Jag hoppas att Sverige varit rent men om ingen kommer fram med sanningen finns det hela tiden en misstanke som kommer att växa. Så Idrotts-Sverige! Titta på vad som hänt och klargör allt så vi kan börja sova om nätterna”.

Hans