Guide: Så följer du cykeltävlingarna via livesändning

Vätternrundan, Tour de France, Vuelta a España och Cykel-VM i Innsbruck. Det finns gott om spännande cykling att se fram emot de kommande månaderna! Men hur följer man tävlingarna om det inte går att vara på plats?

Vi ger dig en fullständig guide över kanaler och streamingtjänster där du kan följa dina favorittävlingar i direktsändning.

Livestreams hos spelbolag

Det finns mängder med nya casinon och bettingsidor som visar cykeltävlingar via sin livestreaming-kanaler. Även om utbudet av cykel-streams är betydligt tunnare än populärare sporter som fotboll och tennis så finns de att hitta. Spelbolagens tablåer för livesändningar sträcker sig oftast bara ett par dagar framåt, så det bästa är att kika runt hos några olika spelsajter ett par dagar innan loppet drar igång.

Några exempel på spelbolag som sänder livesport är Unibet, Betsson och Bet365.

Det kostar ingenting att använda spelbolagens livestreamingtjänster, men det brukar finnas ett krav på att man har pengar på spelkontot eller har lagt ett spel under de senaste 24 timmarna.

De tre stora hos Eurosport

För dig som vill följa de tre stora etapploppen Giro di Italia, Tour de France och Vuelta a España så är det Eurosport som gäller. Eurosport har nämligen ensamrätt i Sverige att sända dessa lopp. Förutom att följa tävlingarna i direktsändning så visar Eurosport även sammandrag och behind the scenes från loppen, samt rapporterar om de senaste nyheterna bland åkarna.

Det finns två sätt att titta på Eurosport. Det första är att köpa till kanalen från din TV-leverantör. Priserna för detta kan variera beroende på vilken leverantör du har. Hos de flesta leverantörer kan du inte enbart lägga till Eurosport i kanalutbudet, utan måste köpa ett helt sportpaket.

Det andra, och mer ekonomiskt fördelaktiga alternativet, är att köpa Eurosports egen streamingtjänsten ”Eurosport Player”. Priset för Eurosport Player är 99 kr/månad.

Svenska Cykelförbundet hos Solidsport

För dig som vill se svensk cykelsport är Svenska Cykelförbundets egen kanal hos Solidsport ett hett tips. Kanalen visar ett brett utbud av svensk cykelsport, bland annat svenska cupen i Mountainbike och Svenska mästerskapen i landsvägscykling. Utöver att följa tävlingarna live så kan du även se repriser i efterhand. Och det bästa av allt: det är gratis!

Det enda som krävs för att kunna streama sändningarna är ett gratiskonto hos Solidsport.

Cykel-VM i SVT

Landvägs-VM går av stapeln i Innsbruck i Österrike mellan den 22–30 september. SVT visade Cykel-VM i Bergen i fjol, och sänder tävlingen även i år. Exakta sändningstider kommer presenteras när VM börjar närma sig. Högst troligt är att man sänder etapperna både i SVT1 eller SVT2, samt via SVT Play.