Hampus Anderberg – Svensk U23-mästare på tempo

När den svenska SM-veckan startade för Team Bliz-Merida så handlade det om 50 km tempolopp. Hampus Anderberg gjorde ett fantastiskt lopp och slutade som bästa U23-cyklist i tävlingen. Årets svenska mästerskap kör tempo – och linjelopp med Sollerön i Dalarna som tävlingscentrum.  

- Fantastiskt kul, jag har inte velat skruva upp mina egna förväntningar för högt men det var ändå det här jag laddade för konstaterar en glad Hampus Anderberg efter loppet.

Hampus kör sin första säsong i elitklassen. Ifjol blev han svensk juniormästare på 30 km tempolopp, och för en månad sedan fyllde han 19 år. Generellt sett är cykling inte en av de populäraste sporterna för betting och spel, men det har växt snabbt de senaste åren. Det blir allt lättare att spela på casinon online, särskilt när man kan snabbt lägga sitt vad i mobilen vart man än är. Med Bet365 Bonuskod får man dessutom mycket extra, och kan prova olika spel gratis. Hampus har inlett säsongen tillsammans med Team Bliz-Merida med ett internationellt tävlingsprogram som både utmanat och utvecklat honom.

- Hampus går från klarhet till klarhet. Han har haft en fin utvecklingskurva under året där han både fått utnyttja sin fulla potential samtidigt som han haft en tuff skola i vilka påfrestningar på kroppen och livet som cykling på internationell nivå innebär. Vi är fantastiskt nöjda med hans insatser och vi hoppas verkligen att hans tallang uppmärksammas i de högsta divisionerna inom cykelsport, säger Dennis Nystrand, team manager i Team Bliz-Merida.

Det blev en åttondeplats i elitklassen, 2.41 efter den tidiage OS-silvermedaljören Gustav Larsson som för sjunde gången var snabbast på ett SM-tempo.

På söndag körs linjeloppet på SM. Team Bliz-Merida har sex cyklister med i tävlingen. Förutom Hampus så är det Robert Pölder, Johan Svensson, Carl Ljunggren, August Martin och Henrik Jansson som representerar laget.