Hanna jagar ny tätplats i Vårgårdas världstour

För två år sedan ledde Hanna Nilsson världscuptävlingen i Vårgårda ut på sista varvet. Den gången höll det inte hela vägen hem. Nu gör den 25-åriga Kristianstadscyklisten ett nytt försök att utmana världseliten på vägarna i västgötakommunen.

- Jag ville ju visa upp mig och testa mina vingar. Nu hoppas jag kunna vara med långt fram betydligt längre, säger Hanna Nilsson till vargardacycling.se.

Svenskan, som nu tävlar i proffslaget BTC City Ljubljanas färger, har fått sitt definitiva genombrott den här säsongen. Fem gånger bland de 20 bästa i World Tour-tävlingarna så här långt – och ju tuffare förhållanden desto bättre trivs hon.

- Jag har blivit klart starkare de senaste åren. Jag ska försöka använda den fysiken i den långa backe som ska passeras ett antal gånger. Där kan nog mycket komma att avgöras.

Att möta de allra bästa i världen på svenska vägar – hon kör både lagtempot på fredag och linjeloppet på söndag

-  känns väldigt speciellt, enligt Hanna. – Jag ser fram emot att tävla här sjukt mycket. Dels för miljön, känslan och det stöd vi får längs vägen men också att kunna visa upp en del nya saker för mina lagkompisar.

Är det något särskilt de har visat intresse för?

– Lösgodis är nummer ett just nu. Det är de väldigt fascinerade av. Men jag hade tänkt att de skulle få testa blodpudding också…