Hanna Nilsson hoppas på revansch i WWT-premiär

Krascher, skador, sjukdomar – och ett sprucket förhållande. Fjolåret är något som svenska cykelproffset Hanna Nilsson helst vill glömma.
– Det var en tuff kamp både fysiskt och mentalt. Men nu har jag lagt det bakom mig och ser fram emot att få starta om, säger Hanna Nilsson till vargardacycling.se

På lördag finns den 27-åriga Kristianstadscyklisten på startlinjen i damernas första World Tour-lopp för säsongen, italienska Strade Bianche. Det var just där som fjolårets problem startade. Det som skulle bli en genombrottssäsong i världseliten för Hanna – som tävlar för BTC City Ljubljana – inleddes istället med att svenskan tvingades bryta efter att drabbats av nedfrysning i det iskalla regn som föll under det 13 mil långa loppet.

– Nu talas det om 17 plusgrader och helt andra förutsättningar. Och jag har ju en gås oplockad med det där loppet…

Följden av iskylan blev en allvarlig inflammation i knät – som sedan följdes av bland annat en matförgiftning och en svår krasch med armbågsfraktur som resultat. Och som om inte det var nog tog också det långvariga förhållandet med pojkvännen slut.

– Jag var glad på nyårsafton när 2018 tog slut.  Nu längtar jag att få komma igång och se vad det här året har att bjuda på, säger Hanna Nilsson.

Också Sara Penton, Stockholmscyklisten som tävlar för danska Team Virtu, finns med på startlinjen.  Hon tävlade så sent som i tisdags i Le Samyn men problem med bakväxeln gjorde loppet extra jobbigt.
– Men jag ser det som en bra genomkörare inför World Tour-premiären. Nu har man i alla fall fått fart på benen, säger Sara Penton.

 

 

 

Bildtext: Efter en tung fjolårssäsong hoppas Hanna Nilsson nu kunna ta steget in i världseliten på allvar.

FAKTA:
Damernas World Tour 2019:
9/3: Strade Bianche, Italien, 17/3: Ronde van Drenthe, Nederländerna, 24/3: Alfredo Binda, Italien, 28/3: De Panne, Belgien, 31/3: Gent-Wevelgem, Belgn, 7/4: Ronde van Vlaanderen, 21/4: Amstel Gold Race, Nederländerna, 24/4: Fleche Wallone, Belgien, 28/4: Liege-Bastogne-Liege, Belgien, 9-11/5: Tour of Chongming, Kina, 16-18/5: Tour of California, USA, 22-25/5: Emakumeen Bira, Spanien, 10-15/6: Womens Tour, Storbritannien, 5-14/7: Giro Rosa, Italien, 23/7: La Course by the Tour de France, Frankrike, 3/8: Prudential Ride London, Storbritannien, 17-18/8: Postnord Vårgårda West Sweden, lagtempo och linjelopp, 22-25/8: Tour of Norway, Norge, 31/8: GP de Plouay, Frankrike, 3-8/9: Boels Ladies Tour, Nederländerna, 14-15/9: Madrid Challenge, Spanien, 22/10: Tour of Guangxi, Kina