Hanna Nilsson siktar på ny topplacering i världstouren

För ett år sedan kunde hon inte cykla en meter utan att knät smärtade. Nu är 25-åriga Hanna Nilsson på väg att trampa in i damcykelns absoluta världselit. På söndag är Kristianstadcyklisten det främsta svenska hoppet när damernas världstour går vidare med italienska klassikern Alfredo Binda. Efter den sensationella 14:e platsen i tourpremiären för två veckor sedan – då Hanna bland annat var före flerfaldiga världsmästarinnan Marianne Vos – är siktet inställt på en ny placering högt upp i resultatlistan.

– Att ha gått från närmast uppgiven till den här säsongstarten känns helt fantastiskt. Jag hoppas kunna göra något riktigt bra också den här helgen, säger Hanna Nilsson till vargardacycling.se.

Hanna stortrivs i sitt nya team BTC City Ljubljana. Hon har fått stort stöd av det slovenska laget i kampen för att komma tillbaka efter de knäproblem som spolierade förra säsongen.

– Nu känns det som om jag kan sätta upp högre målsättningar. Det finns bra potential i vårt lag, säger Hanna Nilsson. VM, damernas Giro d´Italia och självklart också Vårgårdas World Tour-lopp är tänkta höjdpunkter.

– När Emilia Fahlin vann i Vårgårda i fjol banade hon vägen. Jag vill gärna visa att jag också kan vara med där framme när det avgörs. Bihålebesvär har hittills stoppat Emilia Fahlin från start i WWT.

Det är oklart om Örebrocyklisten kan komma till start på söndag. Världstouren toppas av Emilia Fahlins lagkamrat i WiggleHigh5, Elisa Longo Borghini.