Hanna topp-20 igen på världstouren ”Man fick kämpa för sin överlevnad”

Anna van der Breggen fortsätter att imponera i damernas världstour på cykel. Den nederländska olympiamästarinnan var starkast uppför den sista branta stigningen ”Mur” i klassiska La Fleche Wallone.

– Det var oerhört tufft. Det måste vara en av de hårdaste avslutningarna i världstouren. Man kämpar bara för sin överlevnad den sista kilometern, säger Hanna Nilsson, bästa svenska med en 19:e plats, till vargardacycling.se.

Segern var van der Breggens tredje raka i ”Vallonska Pilen” som avgörs i Ardennerna i Belgien. Det var också nederländskans andra World Tour-seger inom loppet av tre dagar. I söndags spurtade hon hem Amstel Gold Race på hemmaplan. För Hanna Nilsson var det tredje världstourloppet för säsongen med en placering bland de 20 främsta. Nu var hon 1,34 efter segraren.

– Det får jag vara nöjd med. Jag har varit förkyld och haft ett träningsuppehåll. Därför känns det bra att jag ändå kunde hänga med så bra så länge. Sara Penton slutade 85:a, Sara Mustonen 95:a medan Emilia Fahlin bröt.