Hans Bygg GP plus testlopp 1 maj i Kalmar

Hans Bygg GP går av stapeln 3-5 augusti, men redan nu, 1 maj kl 09.30  testkör man MTB-banan i samarbete med Abloc och ett hundratal som anmält sitt intresse.
Det körs ett stadsnära MTB-lopp, med start och mål i Kalmarsundsparken, tillsammans med Abloc. Distansen är 20 km eller 60 km. MTB:loppet inleder tävlingshelgen, på förmiddagen 3 aug.
Därefter körs ett kids-lopp och ett GP-lopp i centrala Kalmar. På lördagen genomförs ett UCI-lopp, med lag från hela Europa.  Helgen avslutas med open-lopp i distanserna 30-180 kilometer.
Info Hansa Bygg grand prix  2018
Årets lopp är ett av tre lopp i Sverige som blivit UCI-klassat, vilket innebär att Kalmar får över 100 internationella cyklister. Som speaker är  cykelfantasten Roberto Vacchi. Till vardags på Eurosport. 2018 års Hansa Bygg GP inleds redan på försäsongen med deltävlingar i MTB. Det innebär att man arbetar för att synliggöra varumärket på ett helt nytt sätt, året runt.
Hansa Bygg GP helgen 3-5 augusti inleds på fredagen med ett MTB- lopp i samarbete med Abloc. MTB banan startar och avslutas i Kalmarsundsparken. Fram på kvällen går ett  stadslopp med 80 internationella startande. Start och mål kommer att ske i anslutning till ett expoområde, mitt i staden, på Stortorget. Loppet startar ca kl. 19.00 Innan dess arrangerar Team Rynkeby ett barnlopp, där alla pengar går oavkortat till Barncancerfonden. Detta sker runt kl. 18.00.
Som publikfrieri kommer man köra ett giveaway-tåg genom staden, en direkt idéstöld från Tour de France… På lördagen fortsätter GP-helgen med ett linjelopp där vi enligt kommissarien har möjlighet att hantera max 25 lag. Banan startar och går i mål i anslutning till Expoområdet på Stortorget.  Lag av internationell toppklass i Kalmar!
På söndagen kl. 10.00 arrangeras Hansa Bygg Kalmar Grand prix open, öppet för allmänheten. Där väljer man mellan destinationerna 30, 60, 130 och 180 km, i det nya loppet Chase the Pros. Starterna för detta lopp sker också de på Stortorget.  Här räknar man med minst 1000 startande. Expoområdet kommer i år att vara öppet fredag, lördag och söndag.