Inga framgångar för Team Tre Berg i Norge

Det har varit två intensiva och hårda dagar i Norge för elitlaget Team Tre Berg. Rasmus Guldhammer från Team Veloconcept visade sin klass och vann båda dagarna.

Team Tre Berg – PostNord körde dock aktivt och var med och skapade tävlingen men när loppen väl avgjordes räckte man inte till.

Sundvolden präglades av en stor utbrytning där laget hade Kim Magnusson och Alexander Wetterhall med. Gruppen blev tyvärr inkörd på slutet och då hade Team Tre Berg-grabbarna bränt sitt krut.

Ringerike GP blev riktigt hårt med en kuperad bansträckning. Det kördes väldigt aggressivt hela dagen och många fick kliva av. Av 166 startande var det endast 52 som tog sig i mål. Team Tre Berg missade åter den avgörande gruppen och Alexander Wetterhall jagade hårt för att komma ifatt. Hans ansträngning hjälpte dock inte. Kim Magnusson blev elva medan Alexander knep en 19;e plats på dagens race.

Kommentar från ledaren  Mats Höllgren:

- Grabbarna kör bra och jag tycker att vi förtjänar bättre resultat än det vi fått med oss. Vi är med och tävlar men när de avgörande grupperna gick iväg så missade vi dem. Positivt är att se hur unge Erik kör. Han har verkligen visat vad han kan i helgen.”

Redan till nästa helg är teamet igång och tävlar igen. Denna gång på hemmaplan i Sverige. Världens äldsta cykeltävling Scandinavian Race (UCI 1.2) i Uppsala går på lördag och på söndag är det dags för den andra deltävlingen av SWE-cup där Erik har ledartröjan.