Jacob och Linus mot EM

Två cyklister från Motala AIF CK är uttagna till cykel-EM som körs i Herning 2-6 agusti, juniorerna Linus Kvist och Jacob Eriksson kommer att försvara de blågula färgerna i linjeloppet för juniorer som körs på fredag 4 augusti.

Jacob är svensk juniormästare 2017 och Linus leder just nu SWE Cup landsväg så grabbarna åker till Herning med ambitioner.

- Målsättning är väl för mig att köra ett bra lopp och vara offensiv, hoppas att man kommer med i någon utbrytning och om det är samlat gå all-in för Linus så han kan få så bra resultat som möjligt, säger Jacob.

- Vara offensiv och hela tiden hänga med på det som händer. Går de iväg något farligt så ska vi (jag) sitta med. Blir det spurt finns de stora chanser, Min målsättning är pallplats, berättar Linus inför loppet.

- Svåraste motståndet kommer vi nog få från Norge, säger båda cyklisterna och flikar även in att danskarna kommer laddade nu när EM går på deras hemmaplan.


Juniorernas linjelopp startar 16.00 på fredag 4 augusti, och mer information om EM i landsvägscykel 2017 finns på www.euroroad17.dk

Motala AIF CK:s cyklister Linus Kvist och Jacob Eriksson kör på fredag juniorernas linjelopp i cykel-EM på vägrana kring danska Herning. Foto: Micke Fransson/teambild.se

www.maifracing.se


infor_em_2017.jpg

Laddar…