Jorden runt för barnhemmet i Muang Mai

För Calle Wollgård är det inte första gången, han har gjort något liknande innan. Men Eva Eriksson och Lovisa Håkansson har aldrig cyklat jorden runt tidigare. De gör det inte för nöjes skull utan för att samla in pengar till ett barnhem i den thailändska byn Muang Mai.

För tre år sedan cyklade Calle Wollgård tillsammans med tre andra killar från Karlskoga till Phuket för att samla in pengar till barnhemmet. Resan på 1700 mil tog kvartetten drygt åtta månader att avverka. Årets rutt ser annorlunda ut och är dessutom längre än den tidigare. Istället för att cykla från Sverige till Thailand kommer Calle Wollgård, Eva Eriksson och Lovisa Håkansson att flyga till Thailand och börja samt avsluta cykeläventyret vid barnhemmet. Totalt beräknas resan att ta ungefär ett år.

Cykeläventyret kommer att gå från Thailand genom Sydostasien via Australien och Nya Zeeland till USA. Från USA:s västkust cyklar de tvärs över kontinenten innan de flyger över till södra Europa och cyklar tillbaka till Thailand genom Centralasien och Kina. Kommer du precis som äventyrarna att spendera många timmar på ett flygplan kan en Cherry Casino kampanjkod vara lockande och sätt att fördriva tiden.

Cykelturen startade i slutet av september förra året och trion planerar att cykla tio mil om dagen för att avverka de dryga 3000 milen inom den uppsatta tidsramen på ett år. De har ingen detaljplanering över resan utan kör lite på känn. De håller ett öga på världshändelser och dess utveckling. Verkar något område som de ska cykla genom farligt lägger de om sin resrutt. Efter tre månader cyklade trion in i New York efter att ha korsat nordamerikanska kontinenten. Därefter bär det över till Europa och Asien där Calle Wollgård är mest nyfiken på hur de kommer att reagera på den höga höjden i Tadzjikistan.

För att samla in pengar till barnhemmet raggar den cyklande trion sponsorer från olika håll. Det kan vara allt från enskilda privatpersoner till mindre eller större företag. Beloppet är valfritt och det finns flera olika sätt att bidra på, till exempel kan man välja att sponsra ett antal mil som cyklisten cyklar. Resan för tre år sedan drog in 370 000 kronor till barnhemmet, ett barnhem som även skådespelaren Kjell Bergqvist är engagerad i. Han cyklar inte själv men står som ambassadör för projektet och för den som vill veta mer om resan, som kallas för The Happy World Tour, kan besöka hemsidan www.thehappyworldtour.com.