Kan man cykla på Las Vegas Stripen?

Längs med den knappt sju kilometer långa gatan Las Vegas Boulevard South, ofta kallad The Strip, finns sannerligen mycket att se och göra! Här ligger till exempel 19 av världens 27 största hotell och vid i stort sett varje korsning på “Stripen” uppenbarar sig ett nästintill oräkneligt antal casinon, shoppingvaruhus, restauranger, pooler eller barer.

Att ta sig upp och ned till fots på den världsberömda huvudgatan i “Sin City” tar dock ofta längre tid än du tror, bland annat eftersom man är tvungen att gå på broar över de korsande gatorna. Ett mer effektivt och bekvämt sätt att ta sig fram på The Strip skulle därför möjligtvis kunna vara med hjälp av cykeln. Men är det ens tillåtet?

Du får cykla – men inte på trottoaren Svaret är ja, man kan cykla på Las Vegas Stripen men endast under förutsättning att du håller dig borta från trottoaren. Till skillnad från många cykelvänliga städer i Europa som exempelvis Köpenhamn eller Amsterdam finns nämligen i dagsläget tyvärr ingen separat vägfil avsedd för cyklister på The Strip i Las Vegas.

Som ett cyniskt sätt att undvika andra fordon och eventuella stopp vid trafikljus har därför en del cyklister på The Strip genom åren valt att trampa loss på trottoaren istället, men detta är alltså inte tillåtet. I Las Vegas måste cyklisterna kort och gott följa samma trafikregler som övriga fordon samt hålla sig i den högra filen, och The Strip är således inget undantag. Personer som cyklar på trottoaren riskerar böter om de upptäcks av polis.

Andra sätt att ta sig fram på The Strip Med tanke på den stora massan av fordon och fotgängare framstår kanske inte cykeln som det mest lämpliga alternativet för att ta sig fram på Las Vegas Strip. Här nedan är tre andra sätt att ta sig runt Las Vegas:

Gå  – Om du inte ska någon längre sträcka på The Strip kan du självklart gå. Glöm bara inte att ta med dig solbrillor, keps, vatten och gärna ett par sköna skor att vandra i. Som tidigare nämnt underskattar många turister tidsaspekten när man går längs Stripen. Det faktum att man vid nästan alla större korsningar behöver ta sig upp och runt på broar kan vara ganska energikrävande, inte minst under sommarhalvåret i uppemot 40-gradig värme vissa dagar. Därtill är det också väldigt mycket folk på broar och gator som man i princip ständigt tvingas väja för.

Hyr bil -  Planerar du att göra några större utflykter som ligger en bit utanför The Strip vore sannolikt det mest praktiska att hyra en bil. Det är också ett förhållandevis billigt alternativ om ni är några stycken som skulle vilja ta en heldag för att utforska stadens sevärdheter.

Ta en taxi  – Taxipriserna i Las Vegas är reglerade av staten Nevada. Detta innebär att alla bolag har samma priser och det är inte heller speciellt dyrt. Med en startavgift på tre dollar kostar sedan resan cirka två dollar per mile. Åker du taxi är det även kutym att man ger dricks på mellan 10-20 procent