Känn historiens vingslag under Retrovättern!

15 juni klockan 17.00 är det världspremiär för Retrovättern på Stora Torget i Motala. Retrovättern är ett uppvisningsarrangemang där du som är ägare till en gammal klenod till cykel och tidsenlig utrustning kan medverka. Du får dessutom sällskap av några av Sveriges före detta proffscyklister runt Du får dessutom sällskap av några av Sveriges före detta proffscyklister runt Vättern GP-banan, bland annat Tommy Prim på sin gamla Bianchi!


 

Vid mikrofonen: Roberto Vacchi
Missa för allt i världen inte Roberto Vacchis underhållande historier om dessa gamla cyklar och dåtidens cykelklädsel samt berättelser och fakta om våra forna tävlingscyklisters framgångar under åren som proffs.

På en höghjuling: Per-Olof Kippel
Under Retrovättern kommer Per-Olof Kippel från Standard Highwheels att delta med sin höghjuling och tidsenliga klädsel i loppet. Per-Olof kommer även vara med i uppvärmningen till Vättern GP. Läs mer om Per-Olof Kippel här (länk öppnas i nytt fönster).

Retrovättern avslutas vid 18.30 med en prisutdelning där det ”stiligaste retro-ekipaget” utses. Direkt efter Retrovättern är det dags för den svenska herreliten i landsvägscykling att göra upp om pallplatserna i Vättern GP.

Har du ingen gammal cykel eller tidsenlig utrustning?
Det gör inget. Kom precis som du är! Vi ses på Stora Torget i Motala kvällen innan Vätternrundan och tar tillsammans del av historiens vingslag under Retrovättern!