Kör StadionGirot 6 maj

Förutom en trevlig runda runt Brunnsviken och med mål på anrika Stockholm Stadion kan du även göra bekantskap med några cykellegender då man också arrangerar ”Legends Race” i och runt Stadionborgen. Det går att köra ett varv, eller två varv och man kan även deltaga som lag.

 Stadiongirot är ett årligt återkommande evenemang, ett cykellopp och en folkfest. Med start och mål på fantastiska Stockholms Stadion är Stadiongirot en upplevelse för alla.

Stadiongirot 2018, som är det fjärde i ordningen, genomförs söndagen 6 maj med första start kl. 0900. Loppet är enligt många ”Sveriges vackraste cykellopp”.

Stadiongirot är ett naturskönt och lagom krävande motionslopp på cykel. Banan går till största delen på parkvägar och utefter vattnet.  ”Vanlig” cykel passar utmärkt. Från start på Stockholms Stadion går banan till största delen genom den vackra Nationalstadsparken, främst Lill-Jansskogen och Ulriksdal. Slutligen leder banan in genom Stadionporten och i mål efter ett avslutande ärevarv på Stadion. Loppat har två olika distanser, 24 km och 48 km (två varv, med varvning inne på Stadion).

I Stadiongirot handlar det inte om att cykla så fort som möjligt. Alla får dock en sluttid. Det är ett evenemang som sätter cykelglädje och naturupplevelse främst. Och få uppleva OS-känslan genom att rulla in på världens äldsta olympiska arena som en vinnare.

Stadiongirot arrangeras av Djurgårdens IF, Cykelförening, en klassisk cykelförening med flera SM-guld på meritlistan.
Stadiongirot är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs i enlighet med förbundets regelverk för motionslopp. Stadiongirot genomförs i samarbete med Stockholms Stadion, Stockholms Stad och Djurgårdsförvaltningen.